Geyve HEM'den hamilelere kurs

Geyve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mart ayı içerisinde hamile bayanlara kurs verilecek.
Editör Editör

Kurs 0-3 Aile Eğitimi adı altında açılacak. Kurs Kadrolu Usta Öğretici Huriye DEMİRCİ tarafından verilecek olan Kurs Türkiye genelinde Hamilelere yönelik olması açısından bir ilk olma özelliği taşıyor.

Kurs talepleri alınmaya başlanmış ve alan tarama çalışmaları başlatılmıştır.

Geyve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İrfan Karaçayır:” Çocuklar dünyaya geldikten sonra aile eğitimi için belli noktalarda geç kalınmış olmaktadır. Bu nedenle Çocuk daha anne karnındayken aile eğitimini başlatmayı düşündük.”dedi.

 Kurs Programının Amacı:
Çocukların tüm gelişim alanlarının sağlıklı ve istenilen düzeyde olabilmesi için en kritik yaş dönemi 0-3 yaş aralığıdır. 0- 3 yaş Aile Eğitim Programı ile bebeklik döneminden itibaren sağlıklı çocukların yetiştirilmesi için, anne, babaları ve bakımda görevli kişileri gebelik ve emziklilik dönemlerinden itibaren 0-3 yaş çocuğunun sağlık, beslenme, bakım, öz bakım becerilerinin geliştirilmesi, iletişim ve tüm gelişim alanları ile ayrıca engelli bireylere duyarlılık geliştirme konularında bilinçlendirmek amaçlanmaktadır.

Programa hamileler, çocuk sahibi olmayı planlayan yetişkinler, 0-3 yaşında çocuğu olan anne -babalar /çocuğa bakım verenler katılabilmektedir.

Kurs Programının Süresi :
 Programın toplam süresi 14 haftadır. Bu süre 14 oturum halinde düzenlenmiş olup , her hafta ayrı bir temanın işlendiği oturumlar şeklinde gerçekleşmektedir . Haftalık ders saati 15 olan kurs toplam 210 saattir.15 ders saatinin 4 ders saati teorik/çocuk eğitim materyali-ÇEM) çalışmaları, 8 ders saati ise uygulama/ev ziyaretidir.3 ders saati ise haftanın değerlendirilmesi bir sonraki haftanın planlanması ve oturuma gelemeyen ailelerle çocuk eğitim materyali çalışmalarının birebir yapılması şeklinde düzenlenmiştir.

Kurs Programının Temaları :
1-Tanışma ve Programın Tanıtımı
2-Güvenli Annelik
3-Doğum ve Lohusalık
4-Yeni doğan ve Süt Çocukluğu
5-Sağlık
6-Beden ve Hareket Gelişimi
7-Zihinsel Gelişim ve Dil Gelişimi
8-Sosyal Duygusal Gelişim
9-Beslenme
10-Özbakım Becerilerinin Gelişimi
11-Tutum ve Davranış Kazandırma
12-Çocuk Hakları
13-Kadın

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs