Bakan Yıldız Geyve'de "Altın Kaynak"programına katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldız Geyve’de Altın Kaynak törenine katıldı.
Editör Editör
Geyve’de düzenlenen “Altın Kaynak” programına; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sakarya vali yardımcısı Hikmet Dinç, Sakarya milletvekilleri Şaban Dişli, Erol Aslan Cebeci, Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Recep Yıldırım, Sakarya Büyük Şehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı belediye başkanı Süleyman Dişli, Geyve belediye başkanı Murat Kaya, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, AK Parti ilçe başkanı Muhittin Irmak, Hendek belediye başkanı Ali İnci, Taraklı belediye başkanı Tacettin Özkaraman, AKMERCAN Doğalgaz firmasının müdürü Cemal Akmercan, diğer ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sakarya Belediyesinin Mehter Takımı marşlar söyledi.

Törende Geyve HEM(Halk Eğitim Merkezi)e bağlı ekipler yöresel halk oyunları oynadı.

Enerji ve Tabii kaynaklar bakanı Taner Yıldız; Geyve, Pamukova ilçeleri ile Alifuatpaşa beldesi’ndeki doğalgaz çalışmaları ile ilgili düzenlenen “Altın Kaynak”törenine katıldı.

Törende konuşan Yıldız; Afşin-Elbistan Çöllolar kömür sahasında olan heyelan tehlikesinin hala sürdüğüne dikkat çekti. Bölgede üretimin durdurulmasının, enerji üretiminde sorun olmayacağını söyledi. “Orada üretilmeyen enerjinin yerine şu anda tedarik edebileceğimiz farklı yerlerden çok fazla enerjimiz mevcuttur.”

Bakan Yıldız: “Doğalgaz kullanımının yaygınlaşması için çalışmaları sürdürüyoruz. Şu anda 66 ilde doğalgazla ilgili dağıtımlarımız devam ediyor. Doğalgaz verdiğimiz illerin sayısını önümüzdeki yılın sonuna kadar 81 ile çıkaracağız. Bu konuyla alakalı olarak BOTAŞ boru hatlarını döşeyecek ve getirecek. Özel sektör bu tercihleri yaptıktan sonra İnşallah vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuş olacaktır.

4 bin 500 km civarında doğalgaz boru hattı vardı. Şu anda 11 bin 500 kilometre civarında boru hattı var. 89 ile 2002 yılları arasında toplam 13 senede sadece 9 ilde doğalgaz var iken, şu anda 67 ilde doğalgaz dağıtımı ile ilgili hizmetler verilme noktasında devam ediyor."

Yapılanların kolay olmadığını belirten Yıldız: "Bunlar kolay olmuyor, siyasi istikrarın ışığı altında inşallah hep beraberce, birlik altında sürdüreceğiz. Biz şu ana kadar bir buçuk milyar dolar civarında yatırım yaptık. Bu yatırımlarımız devam edecek.

Bu refahı eğitimde, sağlıkta, siyasette bir çok kurumda hissedebiliyor olmamız lazım. Çünkü Türkiye bu 8 yılda 235 milyar dolarlık gayrisafi milli hasıladan, şu an 750 milyar dolar civarına geldi. Yani 3 katına çıktı.
Türkiye'nin büyümesine karşılık verecek her sektörde mutlaka farkımızın olması lazım. Mutlaka bir şeyin değişmesi lazım, vatandaşımızın kendilerini daha rahat hissedecekleri bir yatırım mutlaka yapılması lazım.

Diyen Yıldız basın mensuplarının sordukları K.Maraş’ın Afşin ilçesinde bulunan kömür ocağında meydana gelen heyelanla ilgili soru üzerine; heyelanla ilgili sorunun devam ettiğini söyleyerek şunları söyledi; “Kömür çıkartılmasıyla ilgili işlemi o zaman durdurduğumuzu açıklamıştık. Afşin-Elbistan B santralı, Afşin-Elbistan A santralının kömür havzasından kısmen besleniyor. Zaman zaman 2 ünite çalışıyor. Herhangi elektrik ve enerji ile ilgili bir sorunumuz bulunmamaktadır. Oradan üretilmeyen enerjinin yerine şu anda tedarik edebileceğimiz çok farklı yerlerden çok farklı enerjilerimiz mevcuttur. O yüzden orada enerji üretilmiyor olması, Türkiyenin genelinde zafiyet oluşturmayacaktır. Bizim tek derdimiz var. Oradaki işçi kardeşlerimizin çıkartılmasıyla alakalı çalışmakların devam etmesidir.”

Kömür sahasında heyelandan sonra su birikintisinin oluştuğunu ifade eden Yıldız: “ Bu heyelandan sonra orada su birikintisi oldu. Yeraltı su seviyelerinde yükselmeler var. Bu olay riski daha da artırdı. O yüzden öncelikle oradaki kurtarma çalışmalarının ana omurgası, tamamen oradaki suyu kurutmakla ve derive etmekle alakalı çalışmalardır.

Hem MTA ekiplerimiz, özel sektörden doğrudan alım yoluyla hemen vakit kaybetmeksizin işleme başladılar. Hem özel sektör ve hemde kamu bu işlerin üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.”dedi.

Bakan Yıldız, daha sonra EPDK başkanı Hasan Köktaş, Sakarya Büyükşehir belediye başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya vali yardımcısı Hikmet Dinç, AK Parti Sakarya milletvekilleri ve protokol üyeleri ile beraber temsili kaynak yaptı. Bakan Yıldız'a Geyve'li ressam Hasan Akmeşe tarafından granit üzerine yapılan kendi resmi sunuldu.

Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi bünyesinde protokole ikramda bulunuldu.

Diğer taraftan halka etli pilav ve ayran verildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs