Alifuatpaşa'yı keşfettiler

Sakarya Atatürk İlköğretimokulu’nun kültür gezisi



Ali ARICI Ali ARICI

Sakarya Atatürk İlköğretimokulu eğitim ve kültür amaçlı Alifuatpaşa Beldesi’ne bir gezi düzenledi.
Akarslanlar Tur firmasınca Resul Arslan ve Hüseyin İskeçe rehberliğinde Alifuatpaşa beldesine gelen öğrenciler doğa harikası beldeyi gezmenin heyecanını yaşadı.

Tarih kokan beldede tur attılar

Öğretmenleri eşliğinde tarihî Alifuatpaşa Köprüsü üzerinde yürüyüş yapan öğrenciler, Türkiye’de ilk ve tek olan Kuvayı Millîye Müzesi’ni ziyaret etti. Müzede Kurtuluş Savaşı Kahramanı Ali Fuat Cebesoy’a ait eşya ve Kurtuluş Mücadelesini yansıtan yazı, fotoğraf ve belgeleri büyük bir heyecanla inceleyen öğrenciler, merak ettikleri konularda sorular yönelterek bilgilendiler. Müze Müdürü Sevim hanım, öğrencilerin müze ve müzede bulunan belgelerle ilgili sorularını yanıtlarken Kurtuluş Savaşı’na ait bilgiler de vererek öğrencileri aydınlattı.

Köprü yürüşü

Müze ziyaret sonrası beldenin çeşitli yerlerinde yürüyüş yapan Sakarya Atatürk İlköğretimokulu öğrencileri, Ali Fuat Ceseboy Parkı’nda dinlenerek eğlendiler. Gezinin son bölümünde tarihî Alifuatpaşa köprüsü üzerinde bir gezinti yapan öğrenciler belde sokaklarında yürüyüş yaptıktan sonra kendilerini getiren turla Adapazarı’na döndüler.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs