Fetih Gecesi

Geyve ve Ali Fuat Paşalılar Yardımlaşma Derneği, İstanbul’un Fethinin 558. yıl dönümü dolayısıyla; Fetih Gecesi
programı düzenlediler.

Editör Editör

Geyve Kaymakamlığı Kültür Merkezi ve Öğretmen Evi salonunda düzenlenen programda sunuculuk yapan Enes Öztürk, Konuşmacı olarak katılan Yüz Akı dergisinin yayın kurulu başkanı yazar Muhammet Ali Eşmeli’nin biyografisini tanıttı.


Dernek adına konuşma yapan Kadir Yıldırım, gençlerimize Fatih’i ve İstanbul’un fethini iyi anlatmak gerektiğini vurguladı.


Yazar Muhammet Ali Eşmeli: “İstanbul’un fethi hem bugünümüze hem de yarınımıza ışık tutmaktadır. Fatih’in teknik gücü Peygamberimizin manevi ruhuyla bütünleştiği için İstanbul’u fethedebilmiştir.
İkinci Mehmet (Fatih), henüz 4 yaşında, 4 aylık, 4 günlük iken babası 2. Murat, ‘Eti senin, kemiği benim’ diyerek onu, Akşemseddin’e teslim etmiştir. Akşemsddin de bazen kızarak, bazen severek eğitmiş- öğretmiş ve İkinci Mehmet’ten FATİH yapmıştır. Günümüz çocuklarını yetiştirmek için öğretmen azarlasa, anne- babası, öğretmeni suçlu buluyor. Çocuk şımarık yetişiyor. Bugün hocayı dinlemeyen, yarın da babayı takmıyor.


Buğday öğütülmeden un, hamur iyi yoğrulup ateşte pişmeden ekmek olmaz. Yeni Fatihler yetiştirebilmemiz için çocuklarımıza fen bilimleriyle beraber, Allah sevgisi ve Peygamber ruhu da vermeliyiz.” dedi.



 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs