Türkiye Muhtarler Derneği; Geyve, Alifuatpaşa ve Taraklı’yı ziyaret etti

Türkiye muhtarlar derneği Bekir Kahyaoğlu başkanlığında 40 kişilik muhtarlar grubu tarihi beldeleri ziyaret etti.
Editör Editör

Geyve Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Pınar; Muhtarlar Birliği Derneği Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, Bursa Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Şener, Bursa Yıldırım Karaağaç Muhtarı Sema Pamukçular, Bursa Yıldırım Siteler Muhtarı Selma İncesu Baran, Bursa İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Bal, Sapanca Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Osman Tıknaz, Ankara Keçiören Adnan Menderes Muhtarı Soner Taşlıtepe, İstanbul İli Muhtarlarından Cezmi Temur ve Halil Dağcı ile 40 muhtardan oluşan misafirlerini ağırladı.

Muhtarlardan Kuvay-ı Milliye müze ziyareti
Türkiye Muhtarlar Birliği Derneği Federasyonu, Türkiye’de tek olan Ali Fuat Paşa Kuvay-ı Milliye Müzesi’ni gezdi.

Türkiye muhtarlar birliği Federasyon başkanı Bekir Kahyaoğlu ve Bursa ve değişik yörelerden 40 muhtar Ali Fuat Paşa’daki müzeyi gezerek; Ali Fuad paşa hakkında gerekli bilgileri aldı. Ali Fuat Paşa belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık ile Geyve muhtarlar dernek başkanı Süleyman Pınar, misafir muhtarlara ev sahipliği yaptı.
.
Pınar, İlçe Dernek Bürosunda kabul ettiği konuklarını daha sonra Alifuatpaşa Beldesine götürdü. Sakarya nehri kenarındaki Belediye Çay Bahçesinde misafirler bir süre istirahat etti. Alifuatpaşa Beldesi Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık ve Geyve muhtarlar dernek başkanı Süleyman Pınar misafirlerini gezdirdi.

Grup Alifuat paşa(Cebesoy)’ın mezarını ziyaret etti. ‘Kuvay-ı Milliye Müzesi’ni gezdi. Müze müdürü Sevim Usta, misafirlere Müzede sergilenenler ile ilgili bilgiler verdi.
Muhtarlar birlik federasyon başkanı Bekir Kahyaoğlu: “Türkiye’nin tek Kuvay-ı Milliye Müzesini gezmekten, tarihi eserleri görmekten büyük mutluluk duyduk. Burada gördüklerimizi gençlerimizede anlatmamız gerekir.

Alifuatpaşa Beldesinde yaşayanların İlçe Olma Taleplerine destek verdiğimizin bilinmesini istiyorum. Tarih kokan bu topraklarda yaşayanların haklı isteklerine sonuna kadar destek veriyoruz.’ dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs