IHH den Kurban Kampanyası

IHH Türkiye ve 111 ülkede çaresiz ve yoksul kimselerle bayramı paylaşmaya hazırlanıyor.
Ali ARICI Ali ARICI

Katarakt ameliyatlarının 5. durağı Afrika’nın fakir ülkesi Çad oldu. Çad’ın başkenti N’djamena şehrindeki Hopitale de Paix Hastanesi’nde yapılan ameliyatlar sonucu 150 kişi dünyanın renklerini yeniden gördü. İHH ekibi, 580 kişiyi de muayene etti, ilaç dağıttı.


“Siz Görürseniz Onlar da Görecek” sloganıyla fakir ülkelerde katarakt ameliyatları kampanyası başlatan İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika’daki yoksul insanları ışığa kavuşturmaya devam ediyor. Benin, Gana, Togo ve Nijer’de katarakt sebebiyle gözleri görmeyen binlerce insanı ameliyat ettirerek ışığa kavuşturan İHH, şimdi de Çad’da gözleri görmeyen 150 kişiyi ameliyat ettirerek gözlerini açtırdı.

Yıllar sonra ışığa kavuştular
Katarakt ameliyatlarının 5. durağı Afrika’nın fakir ülkesi Çad oldu. Göz ameliyatları; Çad’ın başkenti N’djamena şehrindeki Hopitale de Paix Hastanesi’nde gerçekleştirildi.
Başkentte yapılan ameliyata Abeche, Bitline, Moundou, ve Faya olmak üzere Çad’ın 4 farklı bölgesinden gelenler oldu. Yıllardır görmeye hasret kalan fakir Afrikalılar, gözlerinin ameliyat edilmesi için sabırla sırada beklediler. Ameliyatlar başlamadan önce 580 kişi göz muayenesinden geçti. Muayeneden sonra uzman doktorlarından oluşan sağlık ekibi, 122 bayan ve 28 erkek olmak üzere 150 kişiyi tek tek hastaneye alarak ameliyat etti. 


Bir süre sonra sargıları açılan hastalar, yeniden ışığa kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Birçoğu yıllardır katarakt sebebiyle göremeyen yoksul Çadlılar, gözlerinin açılmasına vesile olan hayırsever Türk halkı ile İHH’ya teşekkür ettiler. Çadlılar, dünya’nın farklı bir kıtasında din kardeşleri tarafından unutulmadıklarını bilmek ve bunu hissetmenin tarif edilmez bir duygu olduğunu kaydettiler.

100 YTL’ye bir kişinin gözleri açılıyor
İnsani Yardım Vakfı’nın katarakt ameliyatları devam ediyor. 5 Afrika ülkesinin ardında Sudan’da da önümüzdeki ay ameliyatlara başlanacak. Türkiyeli hayırsever vatandaşların bağışladığı 100 YTL, bir yoksul Afrikalının gözlerinin açılmasına vesile oluyor. Yıllar sonra ışığa kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Afrikalılar, 100 YTL ödeyerek gözlerinin açılmasına vesile olan Türkiyeli kardeşlerine hayatları boyunca dua edeceklerini dile getiriyorlar.


Adres: Büyük Karaman Cad. Taylasan Sok. No: 3 Fatih/ İSTANBUL


Tel: 0212 631 21 21


Web: www.ihh.org.tr

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs