Kırkbir yıllık hasret bitti

GEYVE HABER yazı işleri müdürümüz Mustafa Hamdullah Ergin, kırk altı bir yıl önce beraber acemi birliğinde beraber askerlik yaptığı arkadaşı ile hasret giderdi.
Editör Editör

Turan Satılmış: "Sivas ili Yıldızeli Nahiyesi Kızıllı köyünde ikamet ediyordum. Kardeşim dediğim Mustafa Hamdullah Ergin ile acemi birliğinde 4 ay beraber kaldık. sadece tediğimiz ayrı gitti. 2 yıl sonra Fransa'ya çalışmağa gittim ve tam 30 yıl çalıştım. Önceleri inşaat ustası iken daha sonra inşaat şirketi yönetmeğe başladım."

EmeEmekli olunca yurda döndüğünü ve ilk eşinin vefat ettiğini anlatan Turan sözlerine şöyle devam etti:

"Gurbete izinli geldiğim zamanlarda İzmir'de bulunan eniştemlerin yanına uğrardım. Yurda dönüş yapınca İzmir'e yerleştim ve ikinci evliliğimi de orada yaptım. Çocuklarım ve gelinlerim Fransa'da çalışmağa devam ediyor.

Sivas'ta bulunan yerlerimizi de elden çıkarmadık. Yurda dönüş yapınca asker arkadaşım nerelerde diye internetten arayınca; GEYVE HABER yazı işleri müdürü ve basınla ilgilendiğini öğrendim. Telefonlaştık. Önce ayaküstüde olsa ben onu ziyaret ettim. daha sonra da o beni ziyaret etti. 41 sene sonra da olsa asker arkadaşımı görmek ve hasret gidermek beni çok mutlu etti."dedi.

Mustafa Hamdullah Ergin: "Asker arkadaşım Turan Satılmış ile askerde ve sonrası mektuplaşıyorduk. Şimdiki gibi telefon bolluğu yoktu. Geyve'de manuel santral vardı. Satılmış'ın da bende sadece ev adresi mevcuttu. İrtibatımız kesildi.

41 sene sonra Google'ye adımı yazarak arama yapmak lütfunda bulununca GEYVE HABER de çalıştığımı ve basınla meşgul olduğumu öğrendi. Hemen telefonlaştık. Önce o bizleri ziyaret etti. daha sonra da ben ona giderek İzmir'de ziyaret ettim."dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

Askerlik hatırası

Turan Satılmış Geyve'ye geldiğinde...

İki asker arkadaşı 41 sene sonra; İzmir'de beraber çorba içerek sohbet ediyor...
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs