Mekece'de Orman Yangını

Alınan bilgiye göre, Mekece köyü yakınlarındaki kızılçam ormanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı.
Editör Editör

Yangına, Bursa ve İstanbul'dan gelen iki yangın söndürme helikopteri, Adapazarı, Geyve, Bursa ve Bilecik'ten gönderilen ekipler müdahale ediyor.
 
Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde çıkan yangının yaklaşık 50 hektarlık alanda etkili olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.
 
Yangının etkisinin havanın aydınlanmasıyla belli olacağını ifade eden Türkyılmaz, ''Bursa ve İstanbul'dan gelen helikopterlerle müdahale ettik. Bir helikopterimiz de bekliyor, yarın çalışmalara devam edecek. Şu anda iş makinelerimiz de dozerlerimizle beraber yangında ön kesme dediğimiz, ilerlemesini önleyici yolları açtırıyoruz. Sabahleyin de o yollardan arazözlerle müdahale edeceğiz.

Çok sarp ve kayalık olduğu için arazözler iş göremiyor. Bozuk vasıfta bir ormanımız ama sonuçta orman vasfında bir arazi. Bölge müdürlüğümüzdeki ekipler, arazözlerimiz, hizmet vasıtalarımız orada. Rüzgar dindiği için yangın mutedil devam ediyor'' dedi.
 
Pamukova Kaymakamlığına vekalet eden Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık ise yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini söyledi.
 
Söndürme çalışmalarına devam edildiğini anlatan Akbıyık, ''Orman bölge müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalara Geyve, Adapazarı, Pamukova, Bursa, Bilecik'ten gelen dozerlerle, helikopterlerle devam ediliyor.'' diye konuştu.
 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs