Sigaralar teşhir edilemeyecek

Sigara'ya olan bağımlılığı azaltmak için alınan karar uygulamaya konuldu. Buna göre camlarda ve büfelerde sigaralar teşhir edilemeyecek ve ancak tezgah altından veya üzerine perde çekmek suretiyle satış yapılabilecek.
Editör Editör

Sigara içenlerin ya da içmeyenlerin, market kasalarında ya da büfelerin camlarında "açıktan sigara satışı" yasaklandı.

Sağlık Bakanlığı ve belediye zabıta ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri yasa gereğince; bundan sonra sigaralar tezgah altı yada perde arkasında olacak. 

Sigara, marketlerde ya da büfelerde artık vitrinlerden kaldırılacak, görülmeyen bir yerde tutulacak. Bu uygulamayla sigara bağımlıları aklından sigarayı çıkartılabilecek, sigarayı bırakmış olanların ise tekrar hatırlamasının önüne geçilecek.

Sigaralar artık marketlerde göz önünde bulundurulmayacak ve tiryakiler sigarayı aramak zorunda kalacak.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yasakların, tekel ürünü satan büfelerde uygulanmaya başlanacağı belirtildi.

Diğer satış noktalarına ise sigarayı göz önünden kaldırmak için satıcılara süre tanınacak.

Sigaraları kamufle etme yasağına Geyve'de ilk defa, çarşı içinde Tekel bayii ve çerez satış yeri sahibi İsmail Erbir uydu. Erbir: "Çıkan her yasa biz halkın iyiliği içindir. bize Zabıta ve bakanlık yetkililerince yapılan uyarı tebliğinden sonra hemen uygulama yaptım. Geyve'deki sigara kamufle uygulamasını da ilk olarak ben gerçekleştirdim."dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs