Geyve’de elma hasatı yapılıyor

Her türlü meyvenin yetiştirildiği Geyve’de Elma hasadı başladı. Geçen yıla oranla ağaçlarda büyük bolluk yaşanırken üreticilerin ürettiği bodur elma adı verilen elmalar irilikleri ile dikkatleri çekiyor.
Editör Editör

Üç tanesi 1 kilodan fazla gelen elmalar alıcı çıkmazsa ya ağaçta kalıp altına dökülecek ve dip elması olarak satılacak ya da buzhaneye konulduktan sonra piyasaya sürülecek.

Geyve'de meyve üreticiliği yapan İzzet Beştepe (50), 15 dönüm elma ağacının olduğunu ve dönüm başından 1 ton olmak üzere 15 ton elma toplamayı amaçladığını söyledi.

Elma hasadına başladığını belirten Beştepe, elma ağacında tüccar tarafından 60–70 kş dip elmasına ise 20–25 kş arasında fiyat biçildiğini verilen fiyatların 1 yıl boyunca yapılan ilaç, mazot, bakım gibi masrafları karşılamadığından yakındı. Fiyatı kendilerinin değil tüccarın belirlemesi nedeniyle zarar ettiklerini belirten Beştepe,
kooperatifleşmenin şart olduğunu dile getirdi.

İzzet Beştepe, yaptığı açıklamada: "Elmayı üreten biz, fiyatı koyan tüccar. Bizim istediğimiz fiyatı vermiyorlar. Hal böyle olunca elmaları ya onların istediği fiyattan verecek ya da dalında bırakıp toplamayacağız.

Onu da yapamazsak buzhaneye koyup kışın piyasaya süreceğiz" dedi. Üreticiler birlik ve beraberlik içinde hareket ederse kazananın çiftçi olacağını belirten Beştepe şunları söyledi: "Kooperatifleşme şart. 

Üretici veya müstahsil olarak bir kooperatif kurduktan sonra kendi
ürünümüzün fiyatını kendimiz belirlemeliyiz. Bu şekilde olursa üretici kazanacak. Ne yapacağımızı şaşırdık." dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

 
 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs