Karaçay’a peyzaj çalışması başladı

Geyve belediyesi; Islah çalışmaları biten Karaçay Deresi'nde peyzaj çalışmasını başlattı.
Editör Editör
Geyve belediyesi tarafından yapımına başlanan Karaçay deresi ıslah çalışması, Meslek Yüksek Okulundan başladı.

İstanbul Caddesi üzerinde bulunan köprüye kadar istinat duvarı örüldü.

Dış duvarlardan iç duvarlara yatay konumda duvarlar yapılıp üzeri kapatılarak yan duvarlar güçlendirilip, duvar örülen yerlere toprak dolduruldu.

Yetkilerin verdiği bilgiye göre; Sakarya Nehri’nden ocaklar vasıtasıyla alınan malzemeden dolayı nehrin debisi düştü. Dolayısıyla arazi taban suyu da aşağı düştü. Bu düşüş Karaçay Deresi’nin debisinin düşmesine de neden oldu.

Yaz aylarında her ne kadar Karaçay Deresi’nde su yok gibi görünüyor ise de tabanda su var. Bu nedenle ortada bulunan duvarlar dere yatağından 1 metre 50 santim daha aşağıya indirildi.

Orta da bulunan duvarların arasından akan su dere yatağının altında kalan su’dur. Dereye gelen su oranı ortada bulunan duvarların üzerine çıkarsa ancak dere yatağı içine gelmiş olacaktır.

Koru Boğazı’nda yapılan sel kapanının içi temizlenecek ve tekrar ikinci bir sel kapanı daha yapılarak gelecek olan selin önüne geçilmiş olunacaktır.

Meslek Yüksek Okulu ile köprüden bakıldığı zaman görülebilen kısımlar da ağaçlandırma, çim dikme, banklar ve yürüyüş yolu yapılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Mustafa Hamdullah ERGİN

Bitince böyle olacak.
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs