Cuma Hutbesi-5 mesele

Mü’min çok kontrollü bir hayat yaşamalı, nefsinin arzularına, şeytana ve hasımlarına karşı devamlı tetikte aynı zamanda çok uyanık olmalıdır.
Editör Editör

ALLAHÜ TEÂLÂ Kur’an-ı Kerim’inde bahusus Şura Suresi 30. Ayet-i Kerime’sinde şöyle buyuruyor. “Başınıza gelen herhangi bir musibet kendi ellerinizle yaptıklarınız yüzündendir. Allah c.c. hatalarınızın birçoğunu örter(affeder-bağışlar). Demek oluyor ki Allahü Teâlâ kullarına zulmetmiyor. Kul ise kendi yaptıkları yüzünden mücazat(ceza)görüyor. Beş mesele veya madde vardır ki; bunlar yapılırsa bu yapılan işlerden dolayı ALLAHÜ TEÂLÂ Hazretleri’de bundan dolayı o insanlara şu belaları gönderir.
Nedir bu işlenen fiiller ve karşılığı musibetler-belalar.

1- Zina: Bir millette zina ortaya çıkar ve aleni işlenecek bir hale gelirse; mutlaka o millette Taun(Veba-AİDS) hastalığı yaygınlaşır ve onlardan önce gelip-geçmiş milletlerde görülmeyen hastalıklar yayılır.

2- Ölçü-tartı’da hile: Ölçü ve tartıda eksik yapan her millet; mutlaka kıtlık, geçim sıkıntısı ve sultanın(baştaki idareci) zulmüne uğrar.

3- Zekât vermemek: Hangi millet mallarının zekâtını vermezse; mutlaka gökten yağan yağmur kesilir. Hayvanlar da olmasaydı tek damla yağmur düşmezdi.

4- Ahdin bozulması: Hangi millet; ALLAH ve Resulünün ahdini(yani düşmanla yaptığı antlaşmayı) bozarsa, ALLAHÜ TEALA Hazretleri o millete, kendilerinden olmayan bir düşmanı musallat eder ve ellerindeki(servet)lerin bir kısmını onlar alır.

5- Kitabullahla hükmetmeyi terk: Hangi milletin İmamları (önderleri)Kitabullahla ameli terk ederek, ALLAH’ın indirdiği hükümlerden işlerine gelenleri seçip diğer Ayeti kerimelerin hükümlerini terk ederlerse, ALLAHÜ TEÂLÂ Hazretleri’de onları kendi aralarında savaştırır(iç savaş).

Mustafa Hamdullah ERGİN
mh_ergin@hotmail.com
hamdullahergin@gmail.com
Ofis Tel: 0 264 517 52 90
 GSM : 0 534 404 77 55
“ : 0 542 250 44 90

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs