Vali Büyük; YİBO'da Öğrencilerle Yemek Yedi

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Geyve İlçesine bağlı Doğantepe Köyünü ve YİBO’yu ziyaret etti.
Editör Editör

Büyük yaptığı ziyarette Doğantepe Muhtarı ve köylülerle konuşup köyün sorunları hakkında bilgi aldı.Vali Büyük’e ziyaret programında; İl Jandarma Alay Komutanı Jan. Alb. Adnan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sadıka, İl Özel İdaresi Genel Sekr. Recep Soytürk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Keskin, İlçe Kaymakamı İdris Akbıyık, İlçe Belediye Başkanı Murat Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Ali Sarıkaya, İlçe Jan Kom. Jan. Üstğm. Lütfü Varol, İlçe Özel İdare Müdürü Resul Şenel, İl Genel Meclisi Üyeleri Şükrü Çelik ve Neşet Çakır, İlçe Milli Eğt. Mdr. Beşir Nalbant, İlçeGıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Taner Katipoğlu, İlçe Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Atilla Vardar, Alifuatpaşa Beleidye Başk. Şuayip Erkan Çalık, eşlik etti.

Vali Büyük ve beraberindekiler önce köy kahvesini ziyaret ederek, kahvede bulunan vatandaşlar ve köy muhtarı Altan İnönü ile bir süre görüştü.

Muhtar İnönü, kendisine neden kahvede kimse yok diye soru yönelten Vali Büyük’e; Kar yağışından dolayı meyve ağaçlarını budama zamanı gecikti. Hemen herkes ağaçlarını budamak için bahçelerine meyve ağaçlarını budamağa gitti. Şeklinde cevap verdi.

Vali Büyük’le beraber gelen misafirler birlikte YİBO(Yatılı İlköğretim Bölge Okulu)ya geçti. Vali Büyük ve beraberindekiler ana sınıfını ziyaret ederek miniklere boya ve boyama kitabı hediye etti. Vali miniklere kitap verdikten sonra onları yanaklarından öperek hal ve hatırlarını sordu. Misafirler daha sonra diğer sınıfları da ziyaret ederek öğrencilere kitap dağıttı. Vali Büyük ve Jan. Alay Kom. Arslan 1. Sınıf öğrencilerin okumalarını dinledi. Konuklar görsel sanatlar, fen ve müzik sınıflarını gezerek yöneticilerden bilgi aldı.

Daha sonra misafirler yemekhaneye geçti. Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık; kendilerine ayrılan yerde oturmayıp öğrenciler arasına girdi. Beraberlerinde gelen misafirlerde öğrencilerin aralarına dağılarak onlarla beraber günün menüsü olan yemeği yedi. Vali Büyük ile beraberinde olan heyet öğrencilerle bol bol sohbet etti. Vali Büyük bir öğrencinin yerine oturarak onun yemeğini yedi ve başka köylerden veya yerleşim yerlerinden gelerek yatılı okuyanlar ile bir süre konuştu.

Vali Mustafa Büyük’ün Doğantepe Köyü ve YİBO(Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) ziyareti çektirilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

NOT: Fotoğrafların devamını SAKARYA BÖLGE HABER'de izlemek için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.
http://www.sakaryabolgehaber.com/?NetPaper.ANKAmedya=NEWS&NEWS_CODE=10109&HABER=Vali_Buyuk;_YIBOda_Ogr_

Mustafa Hamdullah ERGİN


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs