Karaçay Meyve Bahçelerine Akıyor

Koru Boğazı ve Ahıbaba Deresinden gelerek daha sonra Karaçay halini alıp Geyve içinden ve geçen Karaçay Deresi meyveliklere akıyor.
Editör Editör
Karaçay; taşıdığı çakıl ve kumlarla Sakarya Nehrine döküldüğü yeri doldurdu.

Meyve bahçesi sahipleri Murat Yılmaz, Fatih Erdoğan şöyle konuştu: “Meyve ağaçları devamlı su altında kalmayı sevmez. Elma ve özellikle ayva meyvesi aşırı su yüzünden mantar ile tanışır, meyveler cılız ve kalitesiz olur. Bazı ağaçlarımız sararmağa ve kurumağa başladı.

Karaçay Deresi taşıdığı kum, çakıl ve alüvyonlarla derenin Sakarya Nehrine döküldüğü ağzı doldurdu. Karaçay’ın Sakarya Nehrine döküldüğü bu yerde 2 metre derinlik vardı. Gelen kum veya çakılların içine baktığımız zaman kilometrerlerce yukarıda olan taşocağı atıkları olan mıcırların da burada olduğunu görüyoruz.

Makine ile derenin içini temizlemek için geldiler. Makine battığı için hiçbir çalışma yapamadan dönüp gittiler. Yaptığımız çalışmalar boşa gidiyor. Bu kadar uzakta olan taşocağının mıcrı da buraya kadar geldikten sonra yapacak hiçbir şeyimiz yok. Uğraşlarımız tamamen heba oldu. ”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs