SAKARYA'DA ÖZGÜRLÜK KARŞITLARI

'' Sevgili dostum, sizin görüşlerinize katılmıyorum ancak bu görüşlerinizi rahatça ifade edebilmeniz için canımı feda etmeye hazırım." (voltaire)

Başörtüsü yasağı hala Türkiye'de gündemi meşgul eden sorunlardan biri olmaya devam ediyor.Bazıları başörtüsünü A.K.P hükümeti zamanında ortaya çıkmış ve kadınlara dayatılan bir nesseymiş gibi algılatmaya çalışıyorlar.Oysa müslümanların başucu kitabı mukaddes kur'anı kerim'in ahzab suresinin 31.ayeti inanan bayanların nasıl giyinmesi gerektiğini beyan ediyor.İslamdan önceki Hristiyanlık ve Yahudilik olan ilahi dinlerdede durum aynıdır.Bu inanan insanlar böyle düşünmüşler ve görüşlerinide böyle ifade etmek istiyorlar.


Prf.dr.Tayfun Yücel .Yrd.doç.dr Mahnaz Gümrükçüoğlu, Oya Yücel, Öğ.gör.Buse Şafak, Ar.göv.Mücahit Türetken .

Bu isimlerini saydığım sözüm ona Sakarya Üniversitesinin aydın hocaları!!!İnsanların kılık kıyafetiyle uğraşacak kadar seviyeleri düşük ve insanları dış görünüşlerine göre değerlendiren yobazlar.Sakarya Üniversitesinin bu umacı kuşları mı bilimle uğraşacak. Sakarya Üniversitesinin maskeli beşleri olsa olsa yarasalar gibi karanlıkta uçmayı öğretebilirler.

İnsanların inançları doğrultusunda gereği gibi yaşama hakkını alabilmek için mücadele ettiği şu zamanlarda maalesef bazı kişi ve kuruluşlarda baskı kurarak bu insanların haklarını ellerinden almak istiyorlar İşte onlardan biride bir takım üniversite hocasının başörtüsü özgürlügüne karşı Üniversite Dernekleri Konseyi adı altında toparlandıkları bir sitede imza kampanyası başlattılar.İmza kampanyası 16 Şubat saat 02:30'da sonlandırıldı.Kampanyaya 7532 kişi destek verdi.Kampanyanın metni aşağıda alıntıladığım gibidir.

Gericiliğe İzin Vermeyelim!
Gerici ve liberallerin “türbana özgürlük” ittifakı Türkiye üniversitelerinin yüz karasıdır!
Türbanın neyi örttüğünü görmemekte ısrar eden, türbanı özgürlükler zemininde ele almakta direnenlere aydınlanmacı, kamucu ve yurtsever akademisyenler olarak sesleniyoruz: Türban bugünün Türkiyesi’nde “bireysel özgürlük” konusu değildir. Türban AKP’nin gericiliğini-piyasacılığını örtüyor, türban ABD emperyalizmini, ABD’nin AKP eliyle Türkiye’yi İslam cumhuriyetine dönüştürme sürecini örtüyor.Üniversitede türbana izin vermeyeceğiz; biliyoruz ki türban aklın ve kadının esaretidir, gericiliğin hakim kılındığı yerde bilim yapılamaz.
Ülkemizi ve üniversitemizi gericiliğe teslim etmeyeceğimizi ilan ediyoruz.


Sayıları azda olsa, Sakarya Üniversiyesinden : prf.dr.Tayfun Yücel.yrd.doç.dr Mahnaz Gümrükçüoğlu,Oya Yücel,öğ.gör.Buse Şafak,ar.göv.Mücahit Türetken adında birileri insanların haklarını ,özgürlüklerini ve inançlarını rencide eden ,aşağılayan ve yaşama hakkı tanımayan bir bildirinin altına imza atmışlardır.Sanırım inanan insanların kendilerini rencide eden bu kişilerden özür beklemeleri en doğal haklarıdır.
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs