Karlık Yaylasında Coşkulu Şenlik

Geyve ve çevresinde bulunan yaylaları tanıtmak amacı ile yapılan geleneksel piknik ve pilav şölenleri devam ediyor.
Editör Editör

İstanbul “Geyveliler Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği” ile “Adapazarı Geyveliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği”nin ortaklaşa olarak yaptıkları ve geleneksel hale getirmeye çalıştığı 2. Piknik ve Pilav Şöleni; İlçeye 27 Km uzaklıkta bulunan Karlık Yaylası’nda yapıldı.

Geyve İlçesi “Karlık Yaylası”nda yapılan piknik – şenliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Dernek Başkanları; Bülent Kaya ve Ekrem Şimşirel ile her iki derneğin yönetim kurulu üyeleri bir aksaklık olmaması için büyük çaba harcadı.
Yayla şenliğine gelen misafirlere; Cemalettin Çakır-Sabırlar Köyü, Fazlı Erhan-Doğancıl Köyü, Akif Özcan-Setçe Köyü, Bayram Yılmaz-İhsaniye Köyü, Zeynel Gül Koru-Saray Köyü tarafından hazırlanan etli bulgur pilavı – yufka – ayran ikram edildi. Verilen bilgilere göre; Pilav için 500 kg bulgur ve 250 kg dana+koyun eti kullanıldı.

Gelen misafirlere; din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim–mevlit ziyafeti ile vazu nasihat edildi. Cemaatle kılınan öğle namazından sonra hazırlanan pilav tepsiler içinde misafirlere ikram edildi.

Her zaman olduğu gibi; yemek dağıtımında misafirler kendi yemeklerini almağa kalkışmaları görevlileri zora sokup zor anlar yaşanması ve kargaşaya sebep oldu. Bu tür şenliklere gelenler yerlerini alarak görevli gençlerin dağıtımlarını beklemeyi başarmaları dilendi.

Yemek dağıtımı öncesinde ise ‘Sakarya Dağcılar Topluluğu’ üyesi 10 kişilik dağcı grubu, karlık yaylası kenarındaki dağın yamacından aşağıya inerek, dağın ön yüzüne TÜRK BAYRAĞI’nı bağladı. Uzun süren bu uğraş, konuklar tarafından uzun uzun alkışlandı.

Yemek sonrası; Geyve HEM Müdürlüğü Müzisyenleri, konuklara; yöresel oyun havaları çalarak eğlenmelerini sağladı. Geyve Yöresi Oyunları Yetişkinler Ekip Üyeleri, konuklara özel bir gösteri sundu.
Karlık Yaylası Şenliğine; Geyve merkez ve köylerinden, civar ilçe ve köylerinden, diğer illerden gelen konuklar katıldı. Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Belediye Başkanı Murat Kaya, İl Genel Meclisi Üyesi Neşet Çakır, Geyve Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Pınar, Geyve belediye Meclis Üyeleri de iştirak etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs