Tanzanya Türk Okulu Öğrencileri Geyve’de

Tanzanya-Zanzibar(Zangibar) Feza Scools 6. Sınıf öğrencileri Geyve’yi ziyaret etti.
Editör Editör
Türkçe Olimpiyatları ile adından söz ettiren Tanzanya Türk Okulları Geyve’ye misafir olarak geldi. Sekiharman Köyü’nde piknik yapan öğrenciler; çarşı içinde olan Osman Usta’nın yerinde dondurma yedi. Tanzanyalı öğrenciler ilçeden memnun olduklarını ifade ederek ayrıldı.

Tanzanya neresidir? Afrika'nın orta-doğu bölgesinde yer alan bağımsız bir ülkedir. Ülkenin kuzeyinde Kenya ve Uganda, batısında Ruanda, Burundi ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Güneyinde Zambiya, Malavi ve Mozambik yer alır. Tanzanya'nın doğusunda ayrıca Hint Okyanusu kıyıları yer almaktadır. Zanzibar ise Tanzanya’ya bağlı özerk yapılı bir ada ve yüzde 98’ini Müslümanlar oluşturuyor. Zanzibar veya Zangibar, Afrika kıtasının doğusunda Tanzanya'ya bağlı iki adadan oluşan özerk yönetilen bölge. Zangibar dünyanın önde gelen baharat üreticilerindendir.

Zanzibar’da Müslümanların toplu ibadetlerini gerçekleştirebilecekleri Camiler ve Müslüman çocukların eğitimlerini sağlayabilecekleri okulların sayısı çok yetersiz. İHH İnsani Yardım Vakfı bu açığı kapatmak için bölgede çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. İHH son olarak Zanzibar içerisinde okul ve caminin bulunduğu bir kompleks inşa ederek hayata geçirdi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs