Minik Yürekler 12 bin Ağacı Kesilmekten Kurtaracak

Zambak Yayın Grubu tarafından okullarda 'Atık Kağıtları Toplama ve Değerlendirme Projesi' hayata geçiriliyor. Proje kapsamında 100 bin 'Atık Kağıt Toplama Kutusu' il ve ilçelerdeki okullara dağıtıldı.
Editör Editör
Toplanan atık kağıtlar ile yaklaşık 12 bin ağacın kurtarılması hedefleniyor.

Osmaniye Hoşgörü Eğitim Kurumları ile Zambak Yayın Grubu tarafından okullarda ‘Atık Kâğıtları Toplama ve Değerlendirme Projesi’ne önemli katkı sağlayarak 12 bin ağacın kesilmemesi için kampanya başlattı.

Hoşgörü Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Ali Kale Çocuk Akademisi öğrencileri Zambak Yayın Grubunun başlattığı okullarda ‘Atık Kâğıtları Toplama ve Değerlendirme Projesi’ne destek vererek hem kendilerinde hem de çevrelerinde bulunan atık kâğıtların toplanarak geri dönüşümünün sağlanması böylece ağaçların kesilmemesi adına okullarında heyecanlı bir yarış başlattılar. Zambak Yayın Grubu Kurumsal İletişim Müdürlüğünün yürüttüğü bu proje kapsamında 100 bin ‘Atık Kâğıt Toplama Kutusu’nu Türkiye genelindeki il ve ilçelerdeki okullarda ücretsiz olarak dağıtıldı.

Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü ve Türkiye Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu Başkanı Bayram Murat yaptığı açıklamada toplanan her 1 ton atık kâğıt yaklaşık olarak 17 tane 35 yaşındaki ağaçtan üretilen kâğıt miktarına eşit olduğuna dikkati çekerek ‘Bir ofis çalışanı, bir yılda ortalama, 80 kilo birinci kalite kâğıdı çöpe atıyor. 4 ofis çalışanı bir yıl boyunca kâğıt atıklarını ayrı toplayıp, geri dönüşüm sistemine kazandırdığında, 5 adet yetişkin ağacın kesilmesini önlüyor. Yetişkin bir ağaç, 72 kişinin günlük oksijen ihtiyacını karşılıyor. Geri dönüşen 1 ton kâğıt, 2 bin 110 litre benzin, 4 bin 120 kwh elektrik ve 25 bin 900 litre su tasarrufu sağlıyor.” dedi.

Murat; Zambak yayın grubu olarak doğaya saygılı olduklarını belirterek Zambak Yayınları çatısı altında çıkan Zambak, Coşku ve Değer yayınlarını elektronik ortama taşıyarak kâğıt kullanımını azalttığını ve çevreye duyarlı yayın ödülü aldıklarını söyledi.

Projeye destek veren Özel Ali Kale Çocuk Akademisi Müdürü Halil İncesu, yaptığı açıklamada, kampanyanın önemine dikkati çekerek, ülke menfaatine olan bu tür çalışmaların her zaman yanında olduklarını bildirdi. Toplanan atık kâğıtlar ile yaklaşık 12 bin ağaç kesilmekten kurtarılacağını belirten İncesu gazete, dergi ve mecmualar, defterler, kitaplar, kataloglar, bisküvi, çikolata, sakız, kâğıtları yeniden işlenerek ekonomiye kazandırılabildiğini atık kâğıtlar geri kazanıldığında; kromo karton temizlik kâğıtları yazı kâğıtları yumurta kartonları, çatı kaplamaları üretebildiğini söyleyerek geri dönüşümün önemini vurguladı.
Mustafa Hamdullah ERGİN
mh_ergin@hotmail.com
hamdullahergin@gmail.com
OFİS Tel: 0 264 517 52 90
GSM “ : 0 534 404 77 55
“ “ : 0 542 250 44 90

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs