"Bir Kitap, Bir İnsan"

Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans Salonu’nda ilçede yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında toplantı yapıldı.
Editör Editör

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Kaymakam Refiki Mehmet Kalkar, İlçe MEM Beşir Nalbant, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Davut Karamehmetoğlu ile Mehmet Doğan, okul ve kurum müdürleri toplantıya iştirak etti.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık; sınava dayalı başarının yanında sosyal, kültürel, sportif etkinlikler ve kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için “Bir Kitap, Bir İnsan”  (Yani her insan bir kitap okuyacak ve bir kitap okuyacak insan kazanıp ona da kitap okutacak).  “Her Çocuk Bir Etkinlik” projesi( okullarımızdaki tüm öğrenciler en az bir sosyal-kültürel-sportif etkinliğe katılacak)bu da şu demektir: “Geyve’de 10Bin öğrenci var. Her öğrenci bir etkinlik 10Bin öğrenci 10Bin etkinlik demektir.” gibi projelerin tüm okul ve kurum müdürleri tarafından uygulanabileceğini belirtti.

Geyve MEM (İlçe Milli Eğitim Müdürü) Beşir Nalbant; İlçede yürütülmekte olan “Geyve Eğitimde Hamle Projesi” kapsamında yapılan faaliyetler ve 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında elde edilen başarılar hakkında bilgi verdi. GEHAP kapsamında tüm okullarımızın ziyaret edildiğini, öğretmen ve öğrenci motivasyonu için gerekli çalışmaların planlandığını, “Televizyonsuz Bir Akşam” , “Evde Etüt”, “Bir Kitap, Bir İnsan” , “Her Çocuk Bir Etkinlik” gibi projelerin GEHAP kapsamına alınarak okullarda uygulanabileceğini belirtti. Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık’ a eğitim-öğretime vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık; eğitimin birinci önceliği olduğunu belirterek ihtiyaç sahibi ortaokul ve lise öğrencilerine verilmek üzere sağlanan kaynak kitapları okul müdürlerine verdi.

Toplantıya katılan Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve lise müdürleri okullarında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. 2013 SBS ve YGS hedefleri belirlendi.

Geyve HEM (Halk Eğitimi Merkezi) Müdürü İrfan Karaçayır HEM tarafından açılan kurslar hakkında bilgi verdi.

İyi dilek ve temennilerle toplantıya son verildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN
Araştırmacı-Gazeteci-Yazar

mh_ergin@hotmail.com
hamdullahergin@gmail.com
OFİS Tel: 0 264 517 52 90
GSM   “ : 0 534 404 77 55
    “      “ : 0 542 250 44 90

 

MEM Beşir Nalbant

Erol Erdem

H.İsmail Selçuk
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs