Öğrenci Kaleminden Hamit İşbilen

Geyve İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Elif Ünalır; vefat eden öğretmeni Hamit İşbilen’i anlatan kompozisyon yazdı.
Editör Editör

Son Demde Tebessüm
Tebessüm etmek, gülebilmek ne hoştur yaşamda… Mutlu anların simgesidir, iki dudakta… Bir de güzel yaşanmış bir ömre sahipse, Son anda tebessüm etmek yakışır ona.

Hamit Hocamızın yüzünden hiç tebessüm eksik olmamıştır.
Hamit Hocamız ismiyle müsemma bir kişiydi. Mütevazılığın sembolü… Bu insanın dili de gönlü de Allah aşkıyla dolu.
Allah ve Peygamber ismi zikredilince Hocamızın içi ürperirdi.

İnsan, ahiret hayatındaki yerini görmeden vefat etmezmiş. Hamit Hocamız da ahretteki mekânını görmüştür ki gülümseyerek gözlerini kapadı. Güzel yaşadı, güzel vefat etti (Camide namaz kılarken vefat etmesi bunun ispatıdır.) ve güzel bir şekilde haşrolunacaktır. Allah(cc) böyle güzel ölümü bizlere de nasip etsin.

Hamit hocamızdan şunu öğrendim; Allah’ın kelamını öğrenip öğretmeye devam edersen her işin rast gider. İşte örnek Hamit Hocamız. Peygamber Efendimizin: “Müminlerin en kâmili, başkasıyla en iyi geçinendir.” Buyurmuştur. Gözlerini Kuran nuruyla aydınlatan Hamit Hocamız, bizim örnek alacağımız kişiydi.

İki göz vardır ki Cenab-ı Allah onları cehennem ateşiyle yakmayacaktır. "Biri Allah hasretiyle yaş akıtan göz, diğeri hudutta düşmana karşı nöbet tutan göz." Hamit Hocam siz hep öyle oldunuz. Allah’ım bize de böyle göz nasip eyle. Değerli Hocam, amel defteriniz hiç kapanmayacaktır; çünkü arkanızdan hayır duası edecek binlerce talebeniz var. Allah sizden razı olsun, bizi de rıza-ı şerifine nail eylesin.

Mehmet AYDOĞAN

 


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs