Kasksız Sürücülere Para Cezası

. Motosiklet kazalarını en aza indirmek ve olası kazalarda yaralanma riskini düşürmek amacıyla başlatılan yeni uygulama çerçevesinde tüm kullanıcılara Kask takma zorunluluğu getiriliyor.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN


Trafik Polis Memuru Sürücüye Mutlak Kask Takması Gereğini Anlatıyor.


Kasksız sürücülere 55 YTL ceza 
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı Geyve Trafik ekipleri, havaların ısınmasıyla olası motosiklet kazalarına karşı önlemleri şimdiden almaya başladılar.


Geçtiğimiz yıllarda ehliyetsiz olarak motosiklet kullanan kişilerin araçlarına el koyan ekipler, bu uygulamayı önümüzdeki yaz da devam ettirecekler. Ancak tedbirler bununla sınırlı kalmıyor. Motosiklet kazalarını en aza indirmek ve olası kazalarda yaralanma riskini düşürmek amacıyla başlatılan yeni uygulama çerçevesinde tüm kullanıcılar kask takmak zorunda.


Bu konuyla ilgili açıklamalar yapan Trafik Şube Müdürlüğü "Havaların ısınmasıyla, uzun bir kış dönemini garajlarda geçiren motosikletler de trafiğe çıkmaya başlıyor. Ancak ne yazık ki motosiklet kullanıcılarının büyük çoğunluğu Trafik kurallarına uymuyor. Tamamına yakını da kask kullanmıyor. Kasksız olarak motosiklet kullananlara anında ceza kesilmeye başlandı. Araç plakasına 55 YTL'lik para cezası kesiyoruz. Bu düzenlemelerin amacı halk sağlığını korumak.


 


Unutulmamalıdır ki motosikletin kaportası insan vücududur. Yani en küçük bir kazada bile yaralanma riski var. Bu nedenle kask takmak zorunluluktur. Kendilerininde profesyonel bir motosiklet kullanıcısı olduğunu, Ancak giydiği mont ve taktığı kaskın, kullandığı motosikletten daha pahalı olduğunu söyleyen yetkili sözlerini şöyle sürdürdü:


Yani şunu demek istiyorum. Eğer motosiklet kullanılacaksa gerekli tedbirler alınmalı. Yarışlarda görüyorsunuzdur, 200 km'yi aşan hızla giden motosikletler korkunç kazalar yapıyor. Ancak sürücü hemen kalkıp üstünü başını düzeltiyor ve yürümeye devam ediyor. Bunu sağlayan üstlerindeki kıyafetler ve başlarındaki kasklar.


 


Bizde ise 40 km hızla giden araçlardan düşüldüğünde bile yaralanmalar meydana geliyor. Çünkü vatandaşlarımız motosiklete binerken hiçbir güvenlik tedbiri almıyor. Tüm Sakarya'lıları bu vesileyle uyarmak istiyoruz. Motosiklet kullanıcıları lütfen güvenlik önlemlerini alsınlar. Bu yaz bir vatandaşımızın motosiklet kazası nedeniyle aramızdan ayrılmasını istemiyoruz. Lütfen uyarılara uyalım" diye konuştu.


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs