Sağlık Nedir?

En büyük servet, sağlıklı yaşamaktır.
Editör Editör
Eski dönemlerde insanlar sağlık ile hastalık kavramını eşdeğerde kabul ediyorlardı. Bu anlayış artık değişmiştir. Çünkü insanın sağlığına etki eden faktörler sadece hastalıklar değildir.

WHO ( Dünya Sağlık Örgütü )sağlığı ‘Yalnızca hastalık ya da sakatlığın olmayışı değil, bedensel, ruhsal, sosyal yönlerden tam bir iyilik halidir. ‘ diye tanımlamaktadır.

Bu durumda sağlığımızı fiziksel, duygusal, aile, sosyal, zihinsel, ruhsal sağlık boyutları ile değerlendirmek gerekiyor. Siz hasta ya da sakat olmayabilirsiniz, yukarıda belirtilen boyutlardan bir tanesindeki denge bozulduğu zaman tanımdaki ‘ tam bir iyilik halidir’ süreci zedelenmiş demektir ve bu sağlıksızlık anlamına gelmektedir.

Genel olarak bakıldığında; sağlığı etkileyen birkaç ana faktör belirtecek olursak, bunlar kalıtım, çevre, sağlık davranışları, sağlık bakım hizmetleridir.

Günümüzde; en yüksek düzeydeki performans kabul edilen optimal sağlığı yaşamak, sürdürmek disiplinli ve iradeli bir yaşamı gerektirmektedir.
Kalın sağlıcalıkla…

Cafer ÖZEN
Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs