AK Parti Danışma Meclisi Toplandı

AK Parti İlçe danışma Kurulu Toplantısı; Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans salonu'nda yapıldı.
Editör Editör


Toplantının gündemi;
1- Açılış ve yoklama,
2- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması,
3- Divan teşekkülü,
4- AK Parti ilçe başkanı Muhittin Irmak’ın konuşması,
5- İl genel meclis üyelerinin konuşmaları,
6- AK Parti Alifuatpaşa belde başkanı Yusuf Besen’in konuşması,
7- Alifuatpaşa beldesi belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık’ın konuşması,
8- Geyve belediye başkanı Murat Kaya’nın konuşması,
9- Sakarya Büyükşehir belediye başkanı Zeki Toçoğlu’nun konuşması,
10- AK Parti Sakarya İl başkanı Recep Uncuoğlu’nun konuşması,
11- AK Parti’ye katılım programı ve rozet takma,
12- AKM Parti ilçe başkanı Muhittin Irmak’ın teşekkür konuşması ve kapanış.

AK Parti’ye iştirak edenler;
1- Yunus Emre Özkan,
2- Gökhan Kalaycı,
3- Zafer Leviçer,
4- Muzaffer Boyuneğmez,
5- Mustafa Yavuz,
6- İsmail Gevrek,
7- Muharrem Karasakal,
8- Hakkı Kır,
9- Murat Sevim,
10- Recep Akbaş,
11- Ahmet Köksal,
12- Ruşen Çakmak,
13- Ersin Yılmaz,
14- Hayrettin Sevim,
15- Selim Şahin,
16- Alaattin Ordu,
17- Yusuf Yılmaz,
18- Fatih Kara,
19- Ali Kızılca,
20- Fatih İşgüzar,
21- Sinan Tukat,
22- Atamer Bulut.

Geyve İlçe Danışma Meclisi toplantı programına;
AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli ile Dr. Hasan Ali Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Teşkilat Yöneticileri, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Şükrü Çelik, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AK Parti Geyve İlçe başkanı Muhittin Irmak, Belediye meclis üyesi Fatma Ayhan yalçın, AK Parti Geyve Kadın Kolları başkanı Aynur Gökdemir ve AK Parti kadın Kolları yönetim kurulu, Alifuatpaşa Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık, AK Parti Alifuatpaşa belde başkanı Yusuf Besen, AK Parti Alifuatpaşa Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Gümüş ile yönetim kurulu, AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Nail Kahveci ve teşkilat mensupları katıldı.

AK Parti İlçe başkanı Muhittin Irmak: “Biz gelecek vizyonu olan bir ekibiz. Geyveli hemşerilerimizin de bunu bilerek bizlere destek verdiğini düşünüyorum."dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Şükrü Çelik: “Bütünlük içinde birliğimizi muhafaza ederek çalışmalarımıza devam ettiğimiz müddetçe Geyve'mizde AK Parti bayrağı dalgalanmaya devam edecektir.” diye konuştu.

AK Parti Alifuatpaşa Belde başkanı Yusuf Besen; bugüne kadar yapılan işler hakkında kısaca bilgi verdi.

Alifuatpaşa beldesi belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık: “Seçildiğimiz günden bugüne kadar, Alifuatpaşa için elimizdeki imkânların elverdiğinden fazlasını yapmak için gereken çabayı gösterdik. İstişare ortamında söz verdiğimiz tüm hizmetleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alifuatpaşamızda içmesuyu ve kanalizasyon sorunları kökünden çözülüyor. Bizler hizmet için varız.”dedi.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya: “Bizim birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz. Biz oyları emanet olarak görüyor ve namusumuz gibi koruyoruz. Asfalt sözümüzü, toplu konut ve doğalgaz sözümüzü yerine getirdik. Eğer Geyve'nin toplam borcu söylenildiği gibi 40 milyon ise ben görevimden ayrılmaya hazırım. Bizler o eleştirenlerin borçlarını öderken Geyve'mizi güzelleştirmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Geyve’de şimdiye kadar yapılması gerekip te yapılamayanları yaptık. Daha evvelki belediye başkanları döneminde işten çıkarılıp ta parası ödenmeyip icra yoluyla Geyve Belediyesi’nin kira gelirlerine avukatlar vasıtasıyla el koyduranlar var. Daha evvelki dönemlerde işten çıkarılmış çalışanların paraları ödenmemiş. Biz geldikten sonra kimseyi işten çıkarmadığımız gibi daha evvelki alacaklı olanların dahi paralarını biz ödedik. Şimdi elimizde bulunan ve icra dairesinden gelen bir liste var. Bu listede öyle bir isim var ki bu kişi işten çıkarılmış.

Adı D. T. Bu bayanı biz işten çıkarmadık. Belediyede yaptığı görev ise danışmanlık. Geyve’de danışılacak kimse kalmadı da bu hanımı getirildi? Oysa bize ücretsiz danışmanlık yapacak bir sürü insan var. Kendisine anlaşma teklif ettik. Bir türlü anlaşmaya yanaşmıyor. Yaklaşık 29BinTL. 5 sene belediyede çalışan bir insana bu kadar para ödenir mi? Hiçbir kimse devletten emekli olduğu zaman bu kadar parayı emekli ikramiyesi olarak almamıştır. Bu parayı bizden bağırta bağırta alıyorlar. Her ay Geyve Belediyesinin gelirleri icra yoluyla el konularak bunların hesabına yatıyor. Bunlarda hiç mi ALLAH korkusu yok. Ne iş yapmış, kaç sene çalışarak bu parayı hak etmiş bilen yok.

bulunan akıl hocaları ve avukatlar biz parayı icradan alacağız dedirtiyor. Bu hanımı işe alan belediye başkanına il başkanımı yoksa milletvekilimi işe alacaksın dedi? Ben 4 seneden beri hizmet veriyorum. Ben bugüne kadar Sakarya il başkanından veya milletvekilimizden al şu adamı işe oturt diye bir şey duymadım. Kaldı ki bana ne il başkanım ve nede milletvekilim böyle bir şey demez. Daha önceki belediye başkanlığı yapmış olanlar başkalarına çamur atıp, iftira atacağınıza biz bunları yaptık diye bunları açıklayın.

Daha önceki başkanlık yapmış olanlar yaptıkları işleri açıklamazlarsa biz bunları belgeleriyle beraber açıklayacağız. Aksi takdirde bize iftira atmış olursunuz. İnşallah seçimlere az kaldı. Ben sizleri seçimlerde bu meydanlarda görürüm. Bizim insanların arasına fitne sokmakla işimiz yok. Bizim 24 saatimiz halkımıza hizmet etmekle geçiyor. Vekillerimizle, Büyükşehir belediye başkanımızla sizlere hizmet vermeğe çalışıyoruz.

Dün İstanbul’a gittik. Geyve’ye bir okul daha kazandırabilir miyiz diye ev pazarlığı yapmağa gittik. Bizde evliyiz çoluk, çocuk sahibiyiz, bizlerinde evine karşı sorumluluğu var. Bütün bunları sizlerin verdiği oyları helal ettirebilmek için yapıyoruz. Bize güvenen insanları Geyve meydanında başı önüne eğik gezmemeleri için uğraş veriyoruz. Allah aşkına bir kişiye 29bin TL verilir mi? Biz vekilimle birlikte Hayati beye gittik. Bize 800bin TL çıkarttı. Biz bu parayla 23 adet Çeltikler Mahallesi’ne, 17 adet ev Tepecikler Mahallesi’ne yaptık. Biz yalan konuşmuyoruz.52 m2 evleri yaparak belediye ve devlet imkanı kullanarak yaptık verdik.

Bizleri yalancılıkla itham edenler kendileri yalancıdır. Orada burada bu AK Parti’lilerin burnu yere düşse almazlar diye iftira atmanın gereği yok. Sizler bizim komşumuz ve aynı yerin insanısınız. Benim Geyve’de tanımadığım aile yok. Biz 40 kişiyiz, Kırkımızda birbirimizi biliriz. Ama bizler şu düsturla yetiştik: “Müslüman Müslüman’ın ayıbını örter.” Bizler sizlerin ayıbını örtmeğe çalışırken kaşınmıyorum. Bizi de dinden imandan çıkarmağa çalışmayın. Ortaya çıkar yaptıklarınızı basın huzurunda belgeleriyle tek tek anlatırım.

Biz Yunus Emre misali, Mevlana misali gidiyoruz. Biz gelmedik kavga için. Sizler bizim hiç kavga ettiğimizi duydunuz mu? Belediyeye geldiğim günden beri bir tek adamı işten çıkarttığımızı duydunuz mu? Belediyenin içinde bizim de muarızlarımız vardı. Bize de laf söylediler. Hiçbir kimseyi işten atmadığım gibi hepsine dedim ki sizlere birer temiz sayfa açıyorum temiz tutmak veya kirletmek sizin elinizde. Sadece sizden iş istiyorum. Günde 8 saat çalışın ekmeğinizi yeyin. Hiçbir siyasi parti ile kavga etmedim. Biz gelmedik kavga için. Bizim işimiz sevgi için. Biz insanları seviyoruz yaradandan ötürü. Biz gönüller yapmağa geldik. Toplantımızın hayırlara vesile olması dileğiyle.”dedi.

Kürsüye Sakarya Büyükşehir belediye başkanı Zeki Toçoğlu gelerek: “Beş yıl çalışıp 25bin TL tazminat istemek nasıl bir şey. Ben 25 yıl devlette çalıştım 34binTL para aldım. MEB de öğretmenlik yaptım. Bunları bir mukayese açısından söyledim. Anadolu Ajansı’nda böyle enteresan şeyler var. 800bin TL ile 1milyar TL arasında para alanlar var. Anadolu Ajansı’ndan emekli olanlar. Zaman zaman ülkenin kaynaklarının nasıl tüketildiğini görüyoruz.

Sayın Başbakanımız kesinlilikle popülizm yapmıyor. Sorunları çözmek için hızla adım atılıyor. Yeni yasa ile kaynak israfının önüne geçiliyor. Çalışanlarının maaşlarını dahi ödemekte zorluk çeken belde belediyelerinden bulunduğu bölgeyi ileriye taşıyacak hizmetler beklemek mümkün mü? Para milletimizin parasıdır. Hizmetler tek elden yürütülecek. İmar bütünlüğüyle şehrimizin her noktasında gelecek vizyonuyla yatırımlar gerçekleştirilecek.

bakıyoruz 400 nüfuslu bir yer belediye olmuş. Bugün Trakya’da 800 nüfuslu ilçe var. İlçeler belediyeler var demekle olmuyor. Bunun birtakım yapılması gereken bir takım idari yapıları var. Bir takım masrafları, yatırımları var. 800 veya 5bin nüfuslu bir ilçenin veya beldenin hizmet etme şansı yok.

Kocaeli büyükşehirde bu konuları görüşürken sadece Gebze’ye yapılan su arıtma tesisinin maliyeti 56TrilyonTL. Şimdi hangi ilçe veya belde belediyesi kendi başına böyle bir yatırımı yapabilir? Böyle bir şey mümkün mü? Seçim zamanı gittiğim bir köyde bana bir bardak içme suyu getirdiler. Bulanık bir su. “Ben sizi bulanık su içmekten kurtaracağım.”dedim. 46 tane köyün sağlıklı içme suyu ihalesini yaptım. Şu anda1/3 ünü tamamladım. Su ve kanalizasyon ikisi bir arada. Bir beldenin 1 ayda yapılacak işi çok kısa zamanda yapılıyor

Her bir mahalleye, her bir köye arıtma yapmak israf değil midir? Biz bunları tek bir yerden vererek israftan kurtardık. Çünkü bu paralar bizim cebimizden çıkan paralardır. Yapılan iş son derece doğrudur. Geyve’nin nüfusu 22bin’den 47bin’e çıktı. 47bin kişi üzerinden iller bankasından pay alınacak. Bütün köyler mahalleye dönüştüğü için hizmetini belediyeden alacak. Yük başkanın omuzlarında. Mahalle içi yollar, imarla ilgili bütün işler başkanın omuzlarında. Ama asıl yük Büyükşehir Belediyesi’nin omuzlarında. Borç önemli değil borçlanırsınız. Ödersiniz. Önemli olan kredilerimizin devam etmesidir. Geyve’nin Cumhuriyet Meydanı’nın düzenlemesini yapacağız. Ama bizim alacağınız oy oranını yükseltmeğe çalışın.”dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Dr. Hasan Ali Çelik, kürsüye gelerek: “herkese burada bulunduklarından dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Sadece hizmet kavgası
Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli: “Bizde sadece hizmet kavgası olur. Hamdolsun tüm kavgası milletimize hizmet olan dünya lideri bir başbakanımız var. Angela Merkel’in Başbakanımızı kastederek? Bu adam eskilere benzemiyor. Söz verirse mutlaka yapar, söz alırsa peşini bırakmaz, takip eder. Aynı dili konuşmalıyız' dediği malumdur. Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkeler iflasla boğuşurken biz ülkemizi kalkındırmanın derdinde, yatırım yapma peşindeyiz. Ne diyoruz? 2023'te Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Biz hayal satmıyor, hizmet üretiyor, milletimizi daha müreffeh bir ülkede yaşatmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

İnsan ve Çözüm Odaklı Siyaset
Danışma Meclisi Toplantısı'nda son olarak bir konuşma gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu: “Bizim milletimiz kendisine yapılanları gayet iyi hatırlıyor. Milletin iradesi tecelli etmesin diye bu milletin meclisine dönük yapılan eylemleri hatırlıyor. Biz milletimizin menfaati için insan ve çözüm odaklı siyaset yapıyoruz." dedi. İl Başkanı Uncuoğlu konuşmasını muhalefete yönelik şu sözleri ile tamamladı. "Genel başkanlarından Geyve ilçe başkanlarına kadar aynı kafa ve bozgunculukla siyaset yapıyorlar. Hafızaları ve vicdanları bizim memleket sevdamızı ve birlikteliğimizi kabul etmiyor. Yarım yamalak tarih bilgileri ile milletimizin sevdasını anlamaları mümkün değil. Biz kavgayla değil eşitlikle siyaset yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Hamdolsun partimiz her geçen gün büyüyor. Biz milletimizin partisi, birliğin adresi olmaya devam edeceğiz.”dedi.

AK Parti Geyve İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, konuşmaların ardından AK Parti'ye katılanlar için yapılan rozet töreni ile son buldu.

Gelen misafirlere tavuklu pilav, irmik helvası ve ayran ikram edildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN
Araştırmacı-Gazeteci-Yazar

mh_ergin@hotmail.com
hamdullahergin@gmail.com
OFİS Tel: 0 264 517 52 90
GSM “ : 0 534 404 77 55
“ “ : 0 542 250 44 90

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs