Gelincik Otu Sergide

Geyve’ye bağlı Bozören Köyü sakinlerinden Sezer Vurucu doğal olarak bahçelerde, çit kenarlarında, kereviz ve pırasa tarlalarında organik olarak yetişen Gelincik bitkisini toplayıp pazarda 1 TL'den satıyor.
Editör Editör

Sezer Vurucu; Gelincik otu hakkında GEYVE HABER muhabirine şu bilgileri verdi: “Gelincik otu keskinliği ile ünlüdür. Cila edici, çekici ve iştah açıcı özelliğe sahiptir. Kan tükürme ve kan kusmayı keser.

Yanıkları iyileştirir. Çıbanları temizler. Deri soyulmasını önler. Arpayla ya da bulgur ile pişirip yenilirse kadınların sütünü artırır.
Gelincik çiçeğini sıkıp suyunu çıkarıp o suyu bütün hararetli hummalarda kullanılırsa faydası görülür.

Gelincik otu suyu içildiğinde uyku getirir, beyni dinlendirir rahatlık verir. Boğazın hararetini ve dilin karalığını giderir. Bunun için suyu içmeli veya o su ile ağız ve boğazı çalkalamalıdır.

Ayrıca Gelincik yapraklarını sirkede kaynatıp içmek nefes darlığı, bronşit, astım ve göğüs nezlesine faydalıdır. Sıcak olarak kasık veya ferç üzerine vurmak; kadınların aşırı regl olma kanlarını normale çevirir.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN/GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs