"Bir Kitap, Bir İnsan" Projesi Devam Ediyor

Geyve Kaymakamlığının başlattığı “Bir Kitap, Bir İnsan” projesi devam ediyor.
Editör Editör

 Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Giriş Salonu’nda ilçede yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında toplantı yapıldı. Toplantıda yönetici ve öğrencilere kitaplar verildi.
“Bir Kitap, Bir İnsan” programına; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, İlçe MEM Beşir Nalbant, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Karamehmetoğlu, okul müdürleri ile her okuldan en iyi 5 öğrenci toplantıya iştirak etti.

Geyve MEM (İlçe Milli Eğitim Müdürü) Beşir Nalbant; İlçede yürütülmekte olan “Geyve Eğitimde Hamle Projesi” kapsamında yapılan faaliyetler ve 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında elde edilen başarılar hakkında bilgi verdi. GEHAP kapsamında tüm okullarımızın ziyaret edildiğini, öğretmen ve öğrenci motivasyonu için gerekli çalışmaların planlandığını, maksadın herkese kitap okutup, okunan kitabın bir başkasına da okutmak olduğunu “Bir Kitap, Bir İnsan” GEHAP kapsamına alınarak okullarda uygulanabileceğini belirtti. Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık’ a eğitim-öğretime vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık; “Bir Kitap, Bir İnsan” projesi için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu projedeki amacımız; kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için “Bir Kitap, Bir İnsan” (Yani her insan bir kitap okuyacak ve bir kitap okuyacak insan kazanıp ona da kitap okutacak). Sizlerin daha çok okuması, Geyvelilerin daha çok kitap okuması bizim hedefimiz.”diyen Akbıyık, İngiltere’de iken yaşlı bir karı-kocanın hem taksi ile çalışıp ve hem de boş kaldıkları zaman kitap okuduklarını anlattı. “Bizim Taksicilerimiz, çobanlarımız, muhtarlarımız, çiftçilerimiz, tamircilerimiz ne zaman okumağa başlarsa, Türkiye o zaman gelişmiş, kalkınmış bir ülke olur. Buradaki çocuklar çok başarılı hepsi takdirname almış öğrenciler. Mutlaka Türkiye’nin geleceğinde de söz sahibi olacaklar, hepsi çok iyi okullara gidecekler, çok iyi eğitimler alacaklar, ancak bu arada da kitap okumayı unutmamaları gerekiyor. Mutlaka kitap okumak bizim daha başarılı olmamızı sağlayacaktır. Daha iyi daha geniş düşüneceğiz. Daha iyi yazacağız, daha güzel konuşacağız. Toplumla daha iyi ilişkiler kuracağız. Daha iyi bir Türk vatandaşı olacağız. Kitap okuduğumuz için; öğrencide olsak, veli de olsak mutlaka kitap okumamız gerekiyor. “Bir Kitap, Bir İnsan”projesi kapsamında biz Kaymakamlık olarak birçok kitap desteği yapıyoruz. Şu anda aldığımız bir miktar kitabı öğrencilere dağıtacağız. İlerleyen günlerde farklı bir kesime, örneğin muhtarlar, daire müdürleri olabilir. Bu yıl Necip Fazıl Kısakürek’in ölüm yıldönümünü biraz daha anlamlı kutlayacağız. Onun kitaplarından dağıtacağız. Bizim tavsiyemiz bol bol okuyun, mutlaka başarılı insan olacaksınız. Tabi bu projenin özü önce biz okuyacağız birer tane kitap, bir de en az bir kişiye kitap okutacağız. Okuduğumuz kitabı en yakınımıza, anneniz olabilir, babanız olabilir, arkadaşınız, kardeşiniz olabilir. Bunu da okul öğretmenlerimiz müdürlerimiz takip edecekler. Başarı gösteren tüm çocuklarımızı kutluyor, bol okumalı günler diliyorum.”dedi.

İyi dilek ve temennilerle toplantıya son verildi.

Mustafa Hamdullah ERGİNGEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs