Sabancı Vakfı’ndan Tiyatro

Sabancı Vakfı Tiyatrosu Geyve’de sahne aldı.
Editör Editör
Sabancı Vakfı; Sosyal sorumluluk projesi kapsamında aldığı sahnelerle 800 Bin öğrenciye ulaştı.

Mehtap Ar önderliğinde; Yelda Demir, Selami Kamil Gülengil, Celal Örnek, Başar Engin Tuğut ile beraberce sahneye çıktı.

Geyve Mehmet Akif Kültür Merkezi Salonu’nda sahnelenen 2 perdelik oyunda “Okumak, okumak, okumak” adlı oyun oynandı.

Öğrenciler ve öğretmenler için sahnelenen oyun öğrenciler tarafından ilgiyle izlenerek büyük alkış topladı.

Sahnelenen oyunun hikâyesi kısaca şöyle: İlköğretime devam eden öğrencilere, öğretmenleri “Büyüyünce ne olacaksın?” konusunda ödev verir. Her zaman toplandıkları arsada bir araya gelen çocuklar, büyüyünce ne olacaklarını konuşurlar.

Apartman görevlisi ailenin çocuğu Mehtap okumak istiyordur. Annesi de okumasından yanadır amma babası okumasını istemez. İşçi ailenin çocuğu Deniz, bilgisayar programcısı, öğretmen ailenin çocuğu Yelda öğretmen, zengin ailenin çocuğu Kader doktor olmak istiyordur. Babası esnaf olan Emre’nin aklı futbolcu olmaktadır.

10 yıl sonra buluşma kararı verip, yıllar sonra bir araya gelirler. 5 arkadaşın ideallerine kavuşma hayalinin sonucu anlatılır.

Mehtap Ar Kimdir?
06 Nisan 1957 İstanbul doğumlu, 1962-1963 yıllarında Lale Oraloğlu Tiyatrosu’ndaki “Kötü Tohum” ve “Karanlığın İçinden” oyunları ile tiyatro hayatına başladı. Nejat Uygur, Tevfik gelenbe, Üç maymun kabare çalıştığı tiyatrolardan bazılarıdır. TV dizilerinde, sinema ve tiyatro oyunlarında yer aldı. Çocuklara karşı olan aşırı sevgisi, onlarla daha çok beraber olma isteği ve oğlu Söz’ün etkisiyle çocuk tiyatrosu kurmağa karar verdi.

Mehtap Ar: “Heyecan ve sevgiyle başladığımız “Okumak, Okumak, Okumak”adlı oyunun hayata geçmesinde bana destek olan sevgili yazarımız Arslan Kaçar’a, yönetmenimiz Deniz Salman’a, besteler ve şarkı sözleri için sevgili Ayla Çelik ile şarkıların annesi canım bir tanem annem Aysel Gürel’e ve kelimelerin yetmediği her şeyim oğlum Söz’e binlerce teşekkür ediyorum. Bizlere burada sahne almak için gerekli izni veren Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık’a, Geyve MEM Beşir Nalbant’a ve emeği geçen herkese müteşekkirim.”dedi.

Programın bitiminden sonra Umurbey Köyü İlkokulu Müdürü M. Emin Şimşir tarafından tiyatroda sahne alan sanatçılara; bir kasa ayva ve bir kasa elma hediye edildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN/GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs