Hakan Şükür’ün Afrika Menekşeleri

Kara Kıta’nın kızları Hakan Şükür’ü unutmadı.
Editör Editör
Somali’de 2011 yılında yaşanan kuraklık ve iç savaş felaketinden kaçan anneler, açlıktan ölen çocuklarını yol kenarlarına gömerek başkent Mogadişu’daki yardım kamplarına ulaşmayı başarmıştı. Binlercesi de ölüm yolunu aşamadı.

İnsanlığın yüreğini sızlatan görüntüler hafızalarımızdaki yerini korurken, Kimse Yok mu Derneği'nin öncülüğünde canlı yayında gerçekleştirilen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da telefonla arayarak desteklediği İnsanlık Ölmedi Kampanyası sayesinde onbinlerce Afrikalı hayata tutunmuştu.

25 milyon lirayı aşan rekor yardımlarla Afrika Boynuzu bölgesinden yayılan insani felaketin durdurulması için acil yardımların ardından destek projelerine başlandı. Hastaneler, okullar, aşevleri inşa edildi...
Kimse Yok Mu’nun bu kapsamda Mogadişu’da başlattığı halı dokuma kursları projesi başarıyla tamamlandı. Kara kıtanın azimli genç kızları, İzmir’den giden kurs öğretmeni Kadriye Selim’den öğrendikleri tekniklerle birbirinden güzel halılar, kilimler dokuyor.
Sömürülen kıtanın yükünü omuzlarında taşıyan genç kızlar, dağıtılan tezgâhlarda kendine has desenleri ve renkleriyle dokudukları halıları turistik pazarlara satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. 

ŞÜKÜR’E AFRİKA HALISI
Afrikalı kızlar, onbinlerce Afrikalıyı açlıktan kurtaran kampanyaya destek veren Türkiye halkını ve bu anlamlı kampanyaya öncülük eden ünlüleri de unutmadı.

Mogadişu’daki tezgâhlarda ilk halılardan birini İstanbul Milletvekili Hakan Şükür için dokuyan kızlar, bu anlamlı hediyeyi vermek üzere İstanbul’a geldi.

Hakan Şükür ve eşi Beyda Şükür tarafından Florya’da kahvaltıda ağırlanan Somalili kızlar, el emeği göz nuru Afrika halısını takdim ettiler. Somali’ye yaptıkları yardımlardan dolayı Hakan Şükür’e ve eşi Beyda Şükür’e teşekkür eden kızlar, çocuklarıyla birlikte hayırlı bir ömür geçirmeleri için dua ettiklerini söyledi.

Böylesine anlamlı bir hediyeden dolayı çok duygulanan Milletvekili Şükür ise, gönül köprülerinin kurulmasına vesile olan Kimse Yok Mu’ya ve Türk halkına teşekkür etti. Kızlarla uzun uzun sohbet eden Şükür, ülkeleri, aileleri ve eğitim durumları hakkında tek tek bilgi aldı.
Şükür Ailesi, bir sonraki ziyaretlerinde kızları evlerinde ağırlama sözü verirken onlar da Sangos isimli geleneksel yemeklerinden yaparak ikram edeceklerini söyledi.

Mustafa Hamdullah ERGİN/GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs