Kültür Dernekleri İnegöl’de

Yerel Kültür Dernekleri, “İnegöl Manavları Derneği”nin Hıdrellez Şölenine Katıldı.

Editör Editör
Geyveliler Yerel Kültür Derneği ile Geyve Yerel Kültür Derneği davet edildiği “İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği”nin ‘Anneler Günü-Hıdrellez’ programına iştirak etti.

Geyveliler Yerel Kültür Derneği Başkanı Sami Bölükbaş Yönetim Kurulu üyeleriyle beraber, Geyve Yerel Kültür Derneği Başkanı Namık Cihan ve yönetim kurulu üyeleri, İnegöl Manavlar Derneği Hıdrellez Şölenine iştirak etti. Geyve HEM Müdürlüğü Halk Oyunları Kız Ekibi hocaları Memduh Sakarya önderliğinde programa katıldı.
Geyve HEM Müzisyenleri İnegöl İlçesindeki programa, Geyve KOOP Başkanı Ali Demir tarafından tahsis edilen araç ile gitti.

İnegöl – Kültür Parktaki tören alanında Dernek Yönetimi tarafından karşılanan yerel kültür dernekleri heyetleri, töreni kendilerine tahsis edilen yerde izledi.

“Anneler Günü Programı” – “Türk Dil Bayramının 736.Yılı” – “Hıdrellez Şenliği” Programı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının birlikte söylenmesi ile başladı.

İnegöl Merkez Cami İmamı ve Mevlüt Ekibinin okudukları Kur’an-ı Kerim ve ilahiler, bereket duası ile sona erdi.
İnegöl Manavları Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı. İnegöl Kaymakamı Aziz İnci günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasını tamamlayınca dostluk balonları salındı.

Geyve HEM Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi sahnede ‘Geyve Yöresi Oyunları’ sergiledi.

Geyve YKD Başkanı Namık Cihan bir selamlama konuşması yaptı. İnegöl Manavları Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz’a başarı plaketi sundu.
Bursa CHP Miletvekili Turhan Tayan, günc

el konuları kapsayan bir konuşma yaptı. Programı düzenleyen dernek yönetimi konuklarla hatıra fotoğrafları çektirmeyi ihmal etmedi.

Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu Başkanı Bekir Kahyaoğlu, Yerel Kültür Derneklerini masalarına kadar giderek ziyaret edip, misafirlerini yalnız bırakmadı.
Dernek Yönetimi ve misafirler geleneksel çiftetelliyi birlikte oynayarak renk kattı. Geyve yerel kültür derneği üyeleri çiftetelli oynayarak gönüllerince eğlendi.

Birincisi yapılan programın gelecek yıl ağalığını yapacak kişinin seçimi için sahneye çıkarılan Teke açık arttırma ile satıldı.

İnegöllü vatandaşların ve çevreden gelen misafirlerin, kültür parkın yeşil çimenlerine serdikleri kilimler üzerinde sohbet ederek programı izlemeleri ve ikram edilen pilav-ayran-lokma tatlısını yiyerek büyük keyif aldıkları gözlerden kaçmadı.

Geyveliler Yerel Kültür Derneği Başkanı Sami Bölükbaş ve Yönetim Kurulu, programın bitiminden sonra İnegöl Manavlar Derneği’ne uğrayarak kısa bir sohbet yapıp kendilerine verilen çay ikramını aldılar.

Mustafa Hamdullah ERGİN
GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs