‘Akşemseddin Hazretleri’ni Anma Günü Etkinlikleri’ yarın başlıyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılacağı etkinliklerde konserler ve sema gösterisi yer alacak.

Editör Editör

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan: “Tarihin en önemli bilim adamlarından biri olan Akşemseddin Hazretleri’ni her nesil tanımalı”

Bu yıl 26’ıncısı düzenlenen “Akşemseddin Hazretleri Anma Günü Etkinlikleri” yarın Göynük’te başlıyor. Göynük Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılması bekleniyor.Akşemseddin Hazretleri’nin çok yönlü kimliğini tüm yönleriyle katılımcılara anlatmayı hedefleyen etkinliklerde, konserler düzenlenecek ve sema gösterisi yapılacak.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, etkinliklerin amacının tarihin en önemli bilim adamlarından biri olan Akşemseddin Hazretleri’ni ‘unutturmamak’ olduğunu belirterek, “Kendisini büyük bir çoşku ile anıyoruz. Anmaya devam edeceğiz. Her neslin onu tanımaya hakkı var” dedi.

25-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerin 25 Mayıs Cumartesi günkü bölümünde açılış konuşmaları, ilahi konseri, sema gösterileri, havai fişek gösterileri yapılacak. Yatsı namazının ardından mevlid-i şerif okunacak.

 

Ömer Sekkini Hazretleri ve Akşemseddin Hazretleri’nin türbe ziyaretleriyle başlayacak 26 Mayıs Pazar günü programında ise Gazi Süleyman Paşa Hamamı etrafında oluşturulan Kültür Sokağı gezisi, Belediye Meydanı’nda yapılacak olan mehteran konseri yer alacak. Tasavvuf Musikisi konseri ve protokol misafirlerine hediye takdiminden sonra Gazi Süleyman Paşa Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulacak. Etkinlik, Hamam Önü Meydanı’nda, etli pilav ve ayran ikram edilmesiyle son bulacak.

Etkinliklere siyasiler ve yöneticilerle birlikte ilçe ve ilçe dışından geniş bir ziyaretçi kitlesinin katılması bekleniyor.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan’ın konu ile ilgili açıklaması şöyle:

“Ne mutlu ki yaşadığımız topraklar, tarihin, bilimin akışını değiştiren birçok bilim ve sanat adamı yetiştirdi. Akşemseddin Hazretleri de bunlardan biri… O kadar çok yönü var, o kadar çok zenginliği var ki, onu bugünkü ve gelecek nesillere tanıtmak boynumuzun borcu diye düşünüyoruz.

 

Cihan hükümdarı Fatih Sultan Mehmet Sultan’ın ‘İstanbul’un gerçek fatihi’ olarak tanımladığı Akşemseddin Hazretleri, Pasteur’dan dört asır önce mikrobu tanımlayarak ‘Mirobiyoloji’nin temelini atmış bir bilim adamı… Tasavvuf içerikli sekiz yazılı eseri, kırk şiiri ile aynı zamanda yazar ve şair… Akşemseddin Hazretleri’nin bir ünvanı da, ruhların doktoru anlamına gelen ‘Tabib’ül-ervah’.

 

Böylesine büyük bir sanatçı ve bilim adamını unutmadık, unutturmayacağız. Bu etkinlikleri de bunun için bir vesile olarak düzenliyoruz. Çünkü inanıyoruz ki, her nesil onu tanımalı, her neslin onu tanımaya hakkı olmalı!

 

Etkinliğimizin organizasyon aşamasında desteklerini esirgemeyen Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a,Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’a, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı’ya ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza en derin teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

26.AKŞEMSEDDİN HAZRETLERİ’Nİ

ANMA GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMI

25-26 MAYIS 2013

1. Gün Açılış Programı

Saat:19.30-23.30

Tören Alanı: Belediye Meydanı

19.30-20.00 -Mehteran Kortejinin etkinlik alanına gelişi ile gecenin açılışı

20.00-20.15-Açılış Konuşmaları
 20.15-20.45-Kılıç Kalkan Ekibi Gösterisi

 20.45-21.45-İlahi ve Ezgiler Konseri – Sema Gösterisi

 21.45-22.00-Havai Fişek ve Lazer Gösterisi

22.10-23.30-Cami Programı ( Yatsı namazı ve Mevlid-i Şerif)

 

2.Gün Açılış Programı

Saat: 11.00-11.30

Ömer Sikkin Hz. Türbesi önünde ‘Dua’

Mehteran ile tören alanına yürüyüş
 Akşemseddin Hz. Türbesi önünde ‘Dua’

Tören Alanı: Belediye Meydanı

Saat: 11.30 -12.45

Saygı Duruşu
 İstiklal Marşı

 Mehter Gösterileri

Kılıç Kalkan Ekibi Gösterileri

 Protokol Konuşmaları

 Tasavvuf Musikisi Konseri

Hediye Takdimi

Hamam Önü Meydanı

Saat: 12.45- 13.00

Hamam Önü Meydanındaki Yöresel El Sanatları Standı ziyareti

Gazi Süleyman Paşa Camii

Saat: 13.00- 14.00

 Mevlid-i Şerif

Yemek İkramı

Saat: 13.00-15.00

 Halka Açık Yemek ‘Hamam Önü Meydanı’ (Etli Pilav & Ayran İkramı) 


Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs