MSN kullanıcılarına yeni tuzak!

MSN kullanıcıları dikkat: Engelleyenleri göstereceğim bahanesiyle adres çalıyorlar
Ali ARICI Ali ARICI
OSMANİYE Dünyanın en çok kullanılan anlık haberleşme araçlarından MSN'de şifre kırma yöntemlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

25 milyon msn kullanıcısı olan Türkiye'de bazı uyanık siteler engelleyenleri göstereceğim diyerek kullanıcıların bilgilerine ve şifresine ulaşıyor.

Sitenin çalışma şekli şöyle; önce sizden e-posta adresinizi istiyor ve ardından da şifrenizi. Bu bilgiler verildiğinde, sisteme hemen giriş yapılıyor ve engelleyenlerin listesi verilecek dese de artık iş işten geçmiş oluyor.

E-posta adresini ve şifreyi alan bu site, hemen şifresini aldığı MSN listesindekilere de ulaşmaya çalışıyor. Bu şekilde zincir, uzamaya devam edip gidiyor.

Böyle bir olayın kendi başına da geldiğini belirten Osmaniyeli Harun Kabuklu olayı anlamadığını ve msn şifresinin çalındığını belirtiyor.

Bilgisayar uzmanları da MSN listesindeki bir kişiden gelen ve şüpheli gördükleri sitelere tıklamaları konusunda kullanıcıları uyarıyor.

Bilgisayar Uzmanı Yasin Avcı bazı sitelerin değişik metotlarla on binlerce msn kullanıcısının adreslerini çaldığını ifade ediyor.

En son teknikte "Sizi engelleyenleri görmek istiyor musunuz o zaman şu siteye tıklayın" dendiğini aktaran Avcı "MSN listesine girdiğiniz birisi, sizi daha sonradan engellediğinde,kendi listenizde o kişiyi hep çevrimdışı görürsünüz. Uzun süredir listenizde çevrimdışı olan birisi, içinize kuşku düşürebilir ve "Acaba beni engelledi mi?" sorusunu bile aklınıza getirtebilir. Bu meraktan istifade eden siteler kullanıcıların adreslerini ele geçirmiş olurlar" diyor.

"Microsoft'un dışında hangi site olursa olsun, kesinlikle şifrenizi bir web sitesine vermeyin" uyarısında bulunan Yasin Avcı şunları söyledi: "Arkadaş listenizden gelen otomatik reklâm mesajlarını ciddiye almayın. MSN üzerinden gelen dosyaları açmadan önce virüs testinden geçirin. Anti virüs yazılımınızı mutlaka güncel tutun."

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs