Başkan Zeki Toçoğlu Muhtarlarımızla Kahvaltıda Buluştu

İlçelerimiz ve Vatandaşlarımız Kazanacak
Mutlu ERTUĞ Mutlu ERTUĞ

Geyve, Pamukova ve Taraklı ilçelerinde görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Başkan Toçoğlu, şehrin güney bölgesi için çok önemli bir müjde verdi. Toçoğlu, “Pamukova, Geyve, Taraklı ve Alifuatpaşa’ya hitap edecek arıtma tesisi, kanalizasyon ve altyapı çalışması gerçekleştireceğiz. Bölgemize hayırlı olsun. Biz, bir takım geçici işlerle günü kurtarma çabası içerisinde olmayız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Geyve, Pamukova ve Taraklı ilçelerinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Pamukova Tunatan Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Alifuatpaşa Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık, ilçe başkanları ile muhtarlar katıldı.

Keser ve Çalık’tan teşekkür

Büyükşehir Yasası hakkındaki görüşlerin istişare edildiği toplantının açılış konuşmasını yapan Alifuatpaşa Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık, düzenlenen toplantı için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederken, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, “Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından düzenlenen programa katıldığınız için hepinize sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.Büyükşehir’den arıtma tesisi

Konuşmasının devamında Geyve, Pamukova ve Alifuatpaşa’yı kapsayacak arıtma tesisinin tüm maliyetlerini Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiğini belirten Kaya, “Belediye Meclisi’nde alınan karar ile birlikte, Pamukova, Geyve ve Alifuatpaşa bölgelerini kapsayacak arıtma tesisi Geyve’de yapılacak. Bu arıtma tesisinin tüm maliyetlerini Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Bundan dolayı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse, yeni yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte ilçelerimizde ciddi anlamda bir şehircilik başlayacak. Bunun da mimarı Büyükşehir Belediye Başkanımız olacak” şeklinde konuştu.

İlçelerimiz ve vatandaşlarımız kazanacak

Geyve ve Pamukova Bölgesi’nde inşa edilecek arıtma tesisinde güzel bir iş birliğinin sağlandığını dile getirerek konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, “Öncelikle İlçe Belediye Başkanı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Yasası daha yürürlüğe girmeden işbirliğinin, beraber çalışmanın çok güzel örneklerini veriyoruz. Bölge ilçelerimizin en önemli eksikliğinden olan kanalizasyon ve altyapı arıtma çalışmalarında örnek bir işbirliği sergileyerek bu çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Sonuçta kazanacak olan ilçelerimizdir, ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızdır” dedi.İlçe belediyeleri rahatlayacak

Yasa ile ilçelerin hizmet elinin rahatlayacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “İlçelerdeki kanalizasyon, ulaşım, su ve itfaiye gibi büyük hizmetler Büyükşehir Belediyesi’ne geçecek, böylece hizmet yükü hafifleyen İlçe Belediyeleri, vatandaşa daha kaliteli hizmet götürme imkânına sahip olacak. Yapılan iş doğrudur. Büyükşehir Yasası ile birlikte hem hizmetlerde bir hızlanma sağlanacak hem de kaynakların israfı önlenmiş olacak” şeklinde konuştu.

Yerel yetkiler gelişecek

Başkan Toçoğlu, Büyükşehir Yasası’nı anlattığı konuşmasının son bölümünde şunları ifade etti: “Büyükşehir Yasası hakkında aklınızda kalan soruları beraberce konuşarak çözelim. Muhtarlarımızdan alacağımız doğru bilgiler ile doğru işler yapacağımızı düşünüyorum. Bu yasa ile ilgili köylere ve mahallelere gerçek olmayan düşünceleri getirenlere prim vermeyelim. Bundan hepimiz sorumluyuz. Yerel yetkilerin gelişmesinin hepimiz için bir faydası var. Büyükşehir Yasası’na beraberce sahip çıkalım. Göreceksiniz, çok kısa süre içerisinde köylerimizin çehresi değişecek. En ücra köşeye kadar hizmetin en iyisi gelecek. Siz bize sahip çıktığınız sürece, mahallelerinizde ve köylerinizde başınızı öne eğdirmeyiz. Harcadığımız her kuruşun milletimizin cebinden çıktığını bilerek hareket ediyoruz. Biz, bir takım geçici işlerle günü kurtarma çabası içerisinde olmayız.”

Mutlu ERTUĞ
GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs