Geyve' de Camiler Çocuklarla Şenlendi

Camide Namaz Kılarken, Arka Saflardan Gülüşüp Oynayan Çocuk Sesleri Gelmiyorsa, Gelecek Nesiller Adına Korkun.
Editör Editör

24 Haziran-23 Ağustos tarihleri arasında devam edecek olan Yaz Kur'an Kursları yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi Geyve'de de coşkuyla başladı.

Geyve  İlçe Müftülüğü'nün organize ettiği Yaz Kur'an kursları camilerde ve Kur'an kurslarında yaklaşık 2 ay devam edecek ve çocuklarımız bu kurslarda Kur'an-ı Kerim okumayı, dini bilgileri ve Peygamber Efendimizin (SAV)'in hayatını öğrenecekler.

Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camileri ve Kur'an kurslarını dolduran çocuklar, yaz tatillerinde Kur'an-ı Kerim öğrenecekleri için sevinçli olduklarını söyledi. Kurslarda spor organizasyonlarında olmasından çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Öğreticilerini merak ile dinleyen minikler Kur'an-ı Kerim'in harflerini tek tek ezberlemeye başladılar.

Yaz Kur'an kurslarının her yıl okulların tatil edilmesinin ardından bir hafta sonra başladığını ve 2 aylık bir süre ile haftada 5 gün, günde 3 saat olarak devam edeceğini ifade eden Tepecikler Camii  Müezzini Muhammed Özbek ,  "Yaz Kur'an kurslarımızda yaş sınırlandırılması kaldırıldı. Daha önce 5. sınıfı bitirmiş olanlar Yaz Kur'an kurslarımıza kayıtlı olarak devam edebiliyorlardı. Artık yaş sınırı olmadan bütün yaş gruplarındaki öğrencilerimiz Yaz Kur'an kurslarımıza devam edebilirler. Çocuklarımız kur sistemine göre Kur'an-ı Kerim okumayı, dini bilgileri, ibadet, ilmihal bilgilerini, Sevgili Peygamberimizin Hayatını ve ahlak kurallarını öğrenecekler. “dedi   

Tepecikler Cami İmamı Adem Önder açıklamasında “Çocukların yoğun katılımından çok memnunuz, Ayrıca Yaz Kur'an Kurslarımız, çocuklarımızın örgün öğretim döneminde seçmeli olarak okudukları Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin Hayatı derslerine de önemli katkılar sağlayacak ve çocuklarımızın başarı oranlarını yükseltecektir" şeklinde konuştu. 

Mutlu ERTUĞ
GeyveHaber

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs