Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Başkan Toçoğlu’nun ayağı yere basan projeleri

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı ve AK Parti Adayı Zeki Toçoğlu seçim projelerini açıkladı. Başkan Toçoğlu’nun açıkladığı projelerin hiç biri uçuk, kaçık, çılgın veya sadece vaade dayanan projeler değil.

Başkan Toçoğlu’nun açıkladığı 34 proje; bilimsel verilerle desteklenen, şehrin ve yaşayanların sorunlarına çözümler getiren, yaşam kalitemizi arttıran, bütçesi hazırlanmış, planlanmış ve ayağı yere basan projeler.

Projeler arasında Sakarya için ihtiyaç olduğu kadar, uygulandığında/yapıldığında Sakarya’ya vizyon, marka değeri katacak, ulusal ve uluslar arası alanda tanınmasını sağlayacak Uluslar arası Kongre Merkezi, Uluslar arası Botanik Merkezi, Uluslar arası Atletizm Pisti, Uluslar arası Kano ve Su Sporları Parkurları, Ada Kule, Çark-ı Sefa ve Sakarya Park 2. Etap gibi projeler en dikkat çekici projeler arasında yer alıyor.

Başkan Toçoğlu’nun açıkladığı projeler arasında Şehre Yeni Giriş Kapısı, Küpçüler ve Ankara Caddesi’ni içine alan Yeni Bulvar, Afet Yönetim Merkezi, Evsel Atık ve Enerji Merkezi, şehrin muhtelif yerlerine yapılacak Katlı Otoparklar, Belediye Hizmet Binası, İkinci El Oto Galericiler ve İnşaat Malzemeleri Satıcılar Sitesi, Sakarya Caddesi Yenileme Çalışmaları, Kavşak Yenilemeleri, Bisiklet Yolları gibi artık metropole dönüşen Sakarya için elzem/ihtiyaç olan yapıldığında şehre nefes aldıracak, yaşamı kolaylaştıracak ve kent yaşamının kalitesini artırıcı projeler de yer alıyor.

Projeler hazırlanırken TÜİK verilerine göre 46 bin vatandaşın yaşadığı Yenikent (Karaman, Camili ve Korucuk) bölgesine özel bir önem verilmiş. Ayçiçeği Vadisi Rekreasyon Alanı, Karaman Park, iş merkezlerini Meslek Yüksek Okula ve Fakültelere dönüştürecek Üniversite projeleri Yenikent’e canlılık katacak, yaşayan bir şehre dönüştürecek projeler. Özellikle Üniversite projesi ile atıl iş merkezleri değerlendirirken yerleşim bölgesine gelecek binlerce öğrenci ile bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatı da canlanacak. Kısa sürede hayata geçecek bu projeler sayesinde bölge özel sektör içinde karlı bir bölgeye dönüşecek.

Başkan Toçoğlu’nun projeleri şehrin muhtelif yerlerine dağılırken bütün ilçeler içinde projeler hazırlanmış. Altyapısı yeterli olmayan Ferizli, Söğütlü ve Kaynarca için kanalizasyon, atık su ve arıtma tesisleri dışında Geyve, Pamukova, Karasu ve Kocaali ilçeleri içinde kanalizasyon, arıtma ve içme suyu projeleri hazırlanmış. Bu projelerin bir çoğu için onay alınmış ve kaynak aktarımları yapılmış.

Yine bütün ilçeler için de butik tarzında Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezleri, SAMEKLER, Sentetik Futbol Sahaları ve Kent Meydanları planlanmış. Denize kıyısı olan Kaynarca, Karasu ve Kocaali Sahil Düzenleme Projeleri de Başkan Toçoğlu’nun projeleri arasında yer alıyor.

Başkan Toçoğlu’nun projeleri kent yaşamının her yönünü kapsayan geniş kapsamlı bir çalışmanın sonucu. Yaşam sahalarından spor alanlarına, sosyal yaşamdan kültüre, turizmden trafiğe, alt ve üst yapıdan kentsel dönüşüme ve Sakarya’ya ulusal ve uluslar arası alanda marka değeri kazandıracak konuları içine alan bir çalışma.

Hemen hemen bütün projeler bilimsel verilerle hazırlanmış, maliyet ve faydalılık hesapları yapılmış, kısa sürede hayata geçecek projeler. Sakarya’yı kültürel ve medeniyet kodları ile buluşturan ve bu değerler üzerinden şehri inşa eden Sakarya’mıza ve değerlerimize özgü projeler.

Hiç kuşkusuz ki bu projelerin uygulanmasının en büyük garantisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı ve AK Parti adayı Zeki Toçoğlu’dur. Başkan Toçoğlu büyükşehir belediye başkanlığının ilk döneminde çok başarılı oldu. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle her gün Sakarya için bir şeyler yaptığına şahit olduk. İki günü asla birbirine benzemedi. Eski Sakarya’da hayal bile edilemeyen, birinin gerçekleşmesinin bile devrim kabul edilebileceği büyük hacimli projeleri Başkan Toçoğlu onlarca yılda değil sadece birkaç yıla sığdırdı.

Beş yıl içinde de Sakarya’nın yaşam kalitesini arttıracak, sorunsuz modern bir kentte dönüştürecek, erdemli şehir haline getirecek, yaşayanlar kadar şairler, yazarlar için de ilham kaynağı olacak Yeni Sakarya’yı Başkan Toçoğlu inşa edecektir. Yolu ve bahtı açık olsun. Allah yar ve yardımcısı olsun. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs