Hızır Dişli ile Röportaj

İl Sağlık Müdürlüğü müdür yardımcısı Hızır Dişli; gençler, ülkemize sahip çıkın, dedi.
Editör Editör
*Kendinizi tanıtır mısınız?

1967 yılında ilimizin güzide  komutanın mezarının metfun bulunduğu  Alifuatpaşa beldesinde dünyaya geldim. İlkokulu Alifuatpaşa’da, ortaokulu Geyve’de okudum.  16 Mayıs 1988 yılında memuriyete başladım. Çeşitli memuriyet kademelerinde yer aldıktan sonra 2003 yılında İl Sağlık Müdürlüğünde göreve başladım. Hala bu görevi yürütmekteyim. 


*Bu görevi seçme sebebiniz nedir?

İlimizde ve ülkemizde yaşamakta olan insanlara, sağlık alanında en etkin, en kaliteli hizmeti sunmak adına bu görevi üstlendim. Sağlığım elverdiği sürece de aynı anlayış ile görevimi sürdüreceğim.


*Mesleğinizin en zor yanı nedir?

Sağlık idaresi çok yönlü prensipleri içinde barındıran bir disiplindir. Sağlık idaresinde birçok faktör arasında iletişimi ve düzeni sağlamak mesleğimin en zor yanıdır.


*Görevinizle ilgili yaptığınız hizmetleri anlatır mısınız? 

İlimizin sağlık hizmetlerinin idari ve satın alma hizmetlerinin yürütülmesi yanında TBSA (Türkiye Beslenme Sağlık Araştırması) projesi içerisinde yönetici olarak yer alarak bakanlık ödülü aldık.


*Görevinizle ilgili ilginç hatıralarınız var mı?

Görevim sırasında Sağlık Eğitimi ile ilgili bir projede Geyve Öğretmenevi’nde düzenlenen eğitim programında öğretmenim Mehmet Aydoğan'a sertifika vermek ayrıcalığı ve elini öpmek bana nasip oldu. Bu olay beni son derece duygulandırdı.


*Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

Hayatın kendinde olduğu gibi her şeyin bir başlangıcı ve sonu vardır. Ben de nasip olursa güzel hatıralarla ayrılmak isterim.


*Görevinizi bize de tavsiye eder misiniz?

Elbette, neden olmasın. Hareket noktanız hizmet olduğu sürece herkese tavsiye ediyorum.


*Eğitimle ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Eğitim bilimsel olarak gerçekliği kanıtlanmış bir olgudur. Eğitimsiz bir toplum, tarih sahnesinden yok olmaya mahkumdur. Eğitim var olmanın en büyük gerçekliğidir.


*Bizim aracılığımızla öğrencilere neler söylemek istersiniz?

Gençlik ülkemizin geleceği, bu gün öğrenci olabilirsiniz ama yarının yöneticileri doktoru, polisi, hemşiresi sizsiniz. Öğrencilere söyleyebileceğim söz “Ülkenize sahip çıkın, eğer siz ülkenize sahip çıkmazsanız, başkaları sahip çıkar. Bu da hayatta kabullenmeyi isteyeceğim en zor ve en son şeydir. 

Üstat Mehmet Akif Ersoy'un veciz sözünü size hatırlatayım:

Sahipsiz kalan bir milletin batması haktır,

Sen sahip çıkarsan, bu millet batmayacaktır.


*Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Ben de teşekkür eder, derslerinizde başarılar dilerim.



Ali Haydar ÖZKAYA-Nurseda BAŞ-Şeyda Nur İŞGÖREN

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri



Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs