HEM Emlak Danışmanlığı Sınavı Yapıldı

Sakarya-Serdivan Kaymakamlık HEM Gayrimenkul(Emlak)danışmanlığı kursiyerleri, büro çalışmalarını yerinde gördü. Kursiyerlerin tamamına gördükleri derslerden yazılı sınav yapıldı.

Editör Editör

Arsa, Arazi, Yapılaşma Çalışmaları Yapıldı

Sınav öncesi çıkılan uygulamalar; arazi, arsa, daire, büro çalışması ile planlı yapılaşmaya örnek olarak Karaman Camili Mahalleleri ile plansız ve kaçak yapılaşmaya örnek olan Evren Mahallesi gezilerek aradaki fark kursiyerlere anlatıldı.

Sosyal donatı alanları, ticaret ve sanayiye ayrılmış alanlar gezilerek görüldü.

Şakar'a Ait Ofise Gidildi

Sakarya İlkadım Derneği Başkanı SAÜ Emlak Bölümü Mezunları ve Eğitimli Emlakçılar Derneği başkanı Hasan Kargün tarafından verilen kursa katılan kursiyerlerden biri olan Gökçe Emlak (Gayrimenkul) sahibi Mesut Şakar'a ait olan ofise kursiyerleri ile beraber gitti. 

Kursiyerler Birer Müşteri Gibi Karşılandı

HEM usta öğreticisi Hasan Kargün ile beraberinde bulunan kursiyerleri birer müşteri gibi karşılayarak onlara ev sahipliği yaptı.

Emlak sahibi Şakar; Emlak pazarlama ve esas tekniklerinde bir gayrimenkul danışmanı müşterisini arazi, arsa, daire ve işyeri pazarlamasını yapar iken konusu edilen mülklerin hangi özelliklerini ön plana çıkartılarak satılması gerektiğini kursiyerlere anlattı.

Kursiyerlerin yetenek ve bilgileri ölçülerek görüşleri alındı. 

Büro çalışmalarında; müşteri büroya geldiğinde nasıl ağırlanacağı, kendisine nasıl hizmet verileceği, müşteri içeri girdiği zaman nelere dikkat edileceği müşteriye güven verecek ortam oluşturulacağı uygulamalı olarak anlatıldı.

Arsa Üzerinde Uygulamalı Çalışma

Yerleşim yeri statüsüne dönüşen imar alanı içine alınan arsada kursiyerlerin de katılımı ile 2-3 arsa üzerinde uygulamalı arsa çalışması yapıldı.

Üzerinde Arsa Olan Bina Daha Önemli 

Ancak arsalardan birinin üzerinde eski bina olması hasebi ile o arsaya daha fazla ağırlık verildi. Kursiyerlere anayoldan içeri çekilmesi gereken mesafe ile komşu parsellerden içeri çekilmesi gereken mesafe üzerinde uygulama yaptırıldı. Arsanın köşe başına denk geldiği ve üçgen teşkil ettiğinden ana cephenin hangi taraf olacağı gösterilip, üzerindeki eski binanın da kurtarılabilip değer olduğu ve arsayı satın alana ayrıca maddi kaynak olacağı kursiyerlere detaylı bir şekilde ifade edildi.

Yerleşim Yeri Ne Demek?

Ayrıca eski yerleşim yeri olduğu için, köy yerleşim yerinin ne anlama geldiği sınırlarının ne kadar olduğu kursiyerlere çalışılıp işlendi. 

Şakar, Ev sahipliği Yaptı

Şakar; HEM usta öğreticisi Hasan Kargün ile beraberinde bulunan kursiyerleri birer müşteri gibi karşılayarak onlara ev sahipliği yaptı.

Müfredat, ne Diyor?

Usta Öğretici Hasan Kargün: "Bakanlığın 2005 yılında talim terbiye kurulunun aldığı ve uygulamaya koyduğu kursun, uygulama esasları doğrultusunda %60 teori, %40 da uygulama yapılacağına hükmeder. Bu dersi veren Halk Eğitim Merkezleri bu müfredata uygun olarak usta öğreticilerini çalıştırmalılar. Bir örnek verecek olur isek; sürücü kursunda motor, trafik, sağlık dersleri görüldükten sonra direksiyon çalışması yapmadan nasıl belge alınamıyor ise, Emlak Kursu'nda da uygulama olmadan meslek öğrendim denilemez."şeklinde konuştu.

Detaylı Bilgi Sahibi Oldular

Serdivan ilçe Kaymakamlık HEM'e bağlı Emlak Kursu kursiyerleri uygulamalı arsa çalışmasının, ne olduğu ve neler yapılması gerektiği hakkında detaylı bilgi sahibi oldu.

Kargün; Bilgi Verip Teşekkür Etti

Serdivan ilçe Kaymakamlık HEM'e bağlı Emlak Kursu kursiyerleri ofis içi müşteriye nasıl davranılacağı hakkında bilgi veren HEM usta öğreticisi Hasan Kargün, ev sahipliği yapan Mesut Şakar ile kendisinin en büyük yardımcısı Elif Turalıoğlu'na teşekkür etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs