Orman Haftası Kutlandı

21-27 MART Orman Haftası olması münasebetiyle Geyve’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Editör Editör

Ödül töreni sonrası Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2016 yılı ÇINAR YILI ve 5Bin köye, 5Bin gelir getirici orman projesi kapsamında başlatılan fidan dikme töreni İlçemiz Bozören Mahallesinde yapıldı.

Törene Kaymakam İlyas MEMİŞ, Garnizon Komutanı R. Gökhan CİVEK, C. Başsavcısı Esra Gül CAN, Cumhuriyet savcıları, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

2016 Çınar Yılı Olacak

Geyve Orman İşletme Müdürü Mustafa İşçioğlu: “2016 yılı Bakanlık tarafından ÇINAR YILI ilan edildi. Kırklareli-Edirne-İstanbul-Kocaeli-Sakarya-Bilecik-Bursa illerini kapsamak üzere bu illerin dâhilinde 200 bin adet çınar fidanı dikilecek. Niye çınar dersek; çınarın uzun ömürlü olması, Osmanlının kuruluşundan bu yana sembol ağaç olması. Osmanlı geçtiği her yere nişan olarak çınar dikmiş. Edirne İli ile Bilecik İli arasında bir çınar yolu yapılması düşünülüyor. Bizde bu yolun tam ortasındayız. Bu uygulamaya biz geçen yıl başlamış idik. Bizler de bu yıl 1000 adet çınar fidanı dikerek projeye destek olacağız. İlk çınarımızı da Geyve Kaymakamı İlyas Memiş’in de katıldığı bir program ile diktik. 5 bin köye, 5 bin orman projesi ile köylerimize gelir getirmeye yönelik kestane, ceviz, ıhlamur, fıstık çamı, zeytin türlerinde ağaçlandırmalar yapıyoruz. Bizler bu fidanları diktiriyoruz, 2 yıl bakımlarını yaptırıyoruz ve kura ile köylülerimize dağıtıyoruz ve sertifikalarını veriyoruz. Daha sonra bakımı köylülere ait oluyor ve gelirlerinin tamamı da köylüye kalıyor. Alifuatpaşa İşletme Şefliği sahasında Eşme üzerinde 16 hektar saha ağaçlandı, Akdoğan-Karacaören-Halidiye-Taşoluk Mahallelerinde de ağaçlandırma yapıldı.”şeklinde konuştu.

Öğrenciler ve katılımcılar tarafından 30 dönüm alana 1000 adet fıstık çamı, çınar ve mavi selvi fidanı dikildi, ayrıca Kaymakam İlyas MEMİŞ ve programa katılan protokol üyeleri kendi adlarına fidan dikti. Orman İşletme Müdürlüğünce hazırlanan hediye çantaları katılımcılara dağıtılarak ikramda bulunuldu.

Programın ardından Bozören Mahalle Muhtarı Mehmet ÜNALIR protokol, kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilere ikramlarda bulundu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs