Öğretmen, Kendisine Yakışanı Yapmalıdır


Geyve Milli Eğitim müdürü Mehmet Salih Canbal: “Öğretmen; görevinde, nöbetinde, kılık kıyafetinde kendine yakışanı yaparsa, değerler eğitimine önem verirse başarı kendiliğinden gelir.”dedi.

Editör Editör

Geyve Kaymakamlığı Kültür Merkezi ve Öğretmenevi salonunda yapılan toplantıya şube müdürü Aydın Bal ve ilçedeki liselerde görevli öğretmenler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Canbal, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:2014-2015 eğitim- öğretim yılı sizlere, öğrencilere ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.


YENİ NESİLE, YENİ EĞİTİM SİSTEMİ 

Yeni nesilin, yen çağın çok farklı olduğunu görüyoruz. Yeni nesli kendi dönemimizle asla kıyaslamayalım. Onları, sınıf birincisi, ikincisi veya sonuncusu olarak da sıralamayalım. Her öğrenciyi kendi başarısıyla değerlendirelim. Mesela birinci sınavda 20 sorudan 5 doğru yapmışsın. Şimdi ise doğru sayın sekize çıkmış, seni tebrik ederim şeklinde konuşursak, çocukları ders çalışmaya teşvik ederiz. Aksi halde okuldan soğuturuz.


BAŞARIYLA BİRLİKTE DEĞERLER EĞİTİMİNİ DE KAZANDIRMALIYIZ

Çocukların en verimli yaşı, en verimli saatleri biz öğretmenlerle beraber geçiyor. Öğrencilerin her gün 8- 10 saatinde beraberiz. Bu beraberliği iyi değerlendirsek; onlara saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü, temizliği, dürüstlüğü örnek yaşantımızla öğretirsek iyi bir nesil yetiştiririz. Avrupalılar, bizim bu değerlerimizi alıp çocuklarını bu doğrultuda yetiştiriyor. Çocuğa karşı sevgimizi belli edersek, o çocuk devamsızlık da yapmaz, derslerinde daha da başarılı olur.


ÖĞRENCİNİN DERDİYLE, DERTLENİNİZ

Geyve –Sakarya uyuşturucu sıralamasında önde gelmektedir, kırmızıçizgi ile çizilmiştir. Bir öğrenciyi bu iletten kurtarmak en önemli bir hizmettir. İşte öğretmen olarak bizler; çocukları yakından tanıyıp, onların derdiyle hemhal olursak, çocuk başkasını değil, bizi örnek alır.


DERSHANE AÇACAĞIZ

Siz öğretmen arkadaşlarımızın desteğiyle; Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğrencilere ders takviyesi, TEOG, YGS ve LYS sınavlarına hazırlık için günümüz koşullarına uygun dershane açacağız. 



Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs