Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

AK Parti’de Kimler İl ve İlçe Başkanı Olamazlar

Köşe yazarımız Hüseyin Özçelik AK Parti kongre sürecini yazdı

AK Parti’de, Kasım ayı içerisinde başlayacak olan kongreler süreci 22 Şubat öncesi yapılacak olan il kongresi ile sonuçlanacak. İlçe kongreleri 8 Kasım’da başlarken ilçe kongreleri ardından ise il kongresi yapılacak.

İlçe kongrelerine az bir zaman kala Sakarya AK Parti Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon’u Başkan’ı Ayhan Sefer Üstün’ün açıklamalarından AK Parti’nin il ve ilçe başkanlarını hangi yöntem ve kriterle seçeceğini anlamış olduk. AK Parti il ve ilçe başkan adaylarını istişare yöntemiyle belirleyerek. Önce bölge ve il koordinatörü olan milletvekilleri mahalle başkanları, ilçe yönetimi, ilçe başkanları, ilçenin belediye başkanlar ve belediye meclis üyeleri ile istişareler yapacaklar. Daha sonra belirlenen isimler hakkında il başkanı, büyükşehir belediye başkanı ve milletvekillerinin görüşleri alınarak bu isimler Ankara Genel Merkeze davet edilecek ve davet edilecek isimlerden birisi ile ilçe kongresine gidilecek. Aynı işleyiş il başkanlığı içinde geçerli.

İl ve ilçe başkanlarının nasıl seçileceğini ifade eden Üstün önceki gün bir internet sitesine verdiği özel demeçte de kimlerin il ve ilçe başkanı olamayacağını da çok net bir şekilde ortaya koymuş. AK Parti Genel Merkezi tarafından Sakarya’nın örnek il gösterildiğini ifade eden Üstün bu imajı bozma potansiyeli olabilecek bir adayın seçilmesinin mümkün olmadığını söylerken yine AK Parti’nin genel siyasetiyle uyum içinde çalışmayacak birinin başkan adayı gösterilmeyeceğini belirtmiş. Üstün açıklamasında ayrıca AK Parti’nin genel felsefesiyle uyumu olmayan ve Sakarya’daki partililerle, Milletvekilleriyle, Büyükşehir Belediye Başkanı ve belediye başkanları ile tam bir uyum içinde çalışacağına inanmadıkları birisinin de milletvekilleri tarafından desteklenmesinin söz konusu olmayacağını sözlerine eklemiş.

Üstün’ün açıklamalarından kimlerin il ve ilçe başkan adayı olamayacakları ortaya çıkıyor. Üstün’ün bu açıklamalarına rağmen ilçe ve il başkanlıkları için adaylıklarını açıklayan veya aday olacağı konuşulan bazı isimler; geçmişte ve 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi ve sonrası AK Parti milletvekilleri, il ve belediye başkanları ile birlikte partinin genel felsefesi konusunda sorunlar yaşadıklarını biliyoruz.

Kurban Bayramı’nda Kuzey’de ki bir ilçemizde mevcut ilçe başkanı 30 Mart Yerel seçimlerinde alınan oyu sahiplenmeyip ve partisine 30 Mart Seçimlerinde ihanet eden isimleri yanına alarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan oyu kendisi ve partiye ihanet isimlerle alınmış gibi göstererek milletvekili ve ilçe belediye başkanına rest çektiğine gözlerimle şahitlik ettim. Yine adları ilçe başkanlıkları için geçen ve adaylıklarını açıklayan veya aday olmayı düşünen bazı isimlerin de 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi partilerine ihanet ederek MHP’ye çalıştıklarına şahit olmuştuk.

Öte yandan ilçe ve il başkanlığı için aday olan ve aday olacağı konuşulan bazı isimlerin geçmişte belediye başkanları ve milletvekilleri aleyhine bel altı işlere giriştiklerine tanık olmuştuk. Bu başkan adaylarından birisinin adı 2011 genel seçimleri öncesi kurulan bir internet sitesi üzerinden milletvekili adayı olan bir isme karşı girişilen karakter suikastı ve itibarsızlaştırma kampanyasına karıştığını da biliyoruz.

AK Parti belediye başkanları ve milletvekilleri ile geçmişte sorun yaşayan, milletvekilleri ve belediye başkanlarına karşı bel altı vuruşlar yapan ve antin kuntin işlere karışan bu isimlerin; siyasetin tek limanının ahlak olduğunu söyleyen ve felsefesini buna göre şekillendiren AK Parti’de il veya ilçe başkanı seçilme şansları yüzde bir bile değil. Bu isimlerin il ve ya ilçe başkanı olamayacaklarını şimdiden söyleyebiliriz. Geçmiş kongreler, yerel ve genel seçimlerde bu tür kişilerin nasıl ayıklandıklarına defalarca şahit olduk.

Yeni Türkiye ve Sakarya için söyleyecek sözü olmayan, vizyon ve yeni bir siyaset dili oluşturamayan, bazı isimlerin taşeronluğunu üstlenenlerin, AK Parti genel felsefesi ile sorunlar yaşayan ve paralel yapıya yakın duran isimler ağızlarıyla kuş tutsalar il ve ilçe başkan adayı gösterilmezler. Hele hele de milletvekili, belediye başkanı ve il başkanına geçmişte kumpas kuran ve AK Parti’yi kamuoyu önünde yıpratma kampanyalarına aracılık edenler asla… #

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs