Prof Gülen: 'Geyve Depreminde Korkulacak Bir Şey Yok'

Geyve'de meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremi yorumlayan SAÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, 'Korkulacak bir şey yok' dedi
Ali ARICI Ali ARICI

Önceki akşam Geyve'de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen hissedilen Richter ölçeğine göre, 4.5 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Ulusal Deprem İzleme Kurulu Üyesi ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, "Korkulacak bir şey yok" dedi.


Prof.Dr. Levent Gülen, İstanbul AKOM'da yapılan toplantı ardından yaptığı açıklamada, merkez üssü Geyve olan 4.5 büyüklüğündeki depremin Kuzey Anadolu Fayı'nın Mudurnu Gemlik arasındaki orta kolunda meydana geldiğini anlattı. Prof.Dr. Gülen şunları söyledi:


"Depremin ardından GPRS ile yapılan değerlendirmelerde depremin 3 kola ayrılan Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın orta kolunda meydana geldiğini belidledik. Orta kol daha az aktiftir. Böyle depremler her zaman olabilir. Paniğe gerek yok. Tarihsel değerlere baktığımızda böyle depremler olduktan sonra küçük artçılar meydana gelmiştir.


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs