Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

Siyasi partilerde genel seçim öncesi kongre hareketliliği yaşanıyor

AK Parti’de kongre süreci başladı

AK Parti’de kongre süreci delege seçimleriyle başladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan delege seçimlerinin ardından sırada ilçe kongreleri var. İlçe kongreleri öncesinde AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu ile sürece dair kısa bir telefon sohbetinde bulundum. Uncuoğlu sohbette ilk olarak delege seçimlerine değindi. 650 mahallede delege seçimlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Uncuoğlu, “İlçelerimizin tamamında delege seçimlerimizi gerçekleştirdik. Sadece bir iki mahallede itirazlar var” dedi. İlçe kongrelerinin 8 Kasım’da başlayacağını ifade eden Uncuoğlu, şayet tarihte bir değişiklik olmazsa il kongresinin de 7 Şubat tarihinde yapılacağını söyledi.


Uncuoğlu bilindiği üzere milletvekili adaylığı düşüncesiyle il başkanlığına yeniden aday olmayacağını aylar öncesinden açıklamıştı. AK Parti’de kongrelerle ilgili takvim çalışıyor. İlçe kongreleri parti genel merkezince alınan karar gereği tek adaylı olacak. Ancak buna rağmen AK Parti’de büyük bir hareketlilik var. Parti içerisinde iki ayrı grubun kendine yakın isimleri aday göstermek için çalıştıkları biliniyor. AK Parti’de kongreler her ne kadar tek listeyle yapılacak olsa da öncesinde büyük bir mücadeleye sahne olacak gibi görünüyor. Özellikle de il kongresinin her iki grup arasında büyük bir çekişmeye sahne olacağını söyleyebiliriz. Parti kulislerinde bazı ilçelerde değişim yaşanacağı ifade edilirken en büyük mücadelenin ise Adapazarı’nda olacağı ifade ediliyor.


CHP’de belirsizlik sürüyor

CHP’de ise kongrelerle ilgili tam anlamıyla bir belirsizlik yaşanıyor. Kimse ne olacağını bilmiyor. Bu durum hiç kuşkusuz CHP’ye Sakarya’da her açıdan olumsuz yansıyor. CHP’de yaşanan son durumla ilgili milletvekili Engin Özkoç’la bir telefon görüşmesi yaptım. Özkoç’a genel seçim öncesinde kongrelerin yapılıp yapılmayacağını sordum. Özkoç, “Bildiğiniz üzere iktidar partisinin genel seçimi nisan ayına almak gibi bir düşüncesi var. Bizler de gelişmeleri takip ediyoruz. Genel seçim şayet nisan ayı içerisine alınırsa kongreleri yapmamız mümkün görünmüyor. 31 Ekim ile 2 Kasım tarihleri arasında Antalya’da genel başkanımızın nezdinde tüm milletvekilleri ve parti yöneticilerinin katılımıyla önemli bir toplantı gerçekleştirilecek. Bu toplantıda her şey masaya yatırılacak. Toplantı sonrası her şey netlik kazanacak. Şayet seçimler erkene alınmazsa ön seçimli kongreler yapılabilir. Ama dediğim gibi seçimin erkene alınması durumunda kongrelerin yapılması mümkün görünmüyor. Teşkilatlarımız böyle bir durumda sıkıntı yaşar. Tabi bunlara benim görüşüm. Nihai karar Antalya toplantısında ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.


Özkoç: İl yönetiminin görevden alınmasına karşıyım

Özkoç’a Sakarya İl Yönetimi ile ilgili basında görevden alınacağı şeklinde haberler yer alıyor. Bu konuda siz ne diyeceksiniz sorusunu yönelttim. Özkoç, “Öncelikle görevden alınmalara karşı olduğumu belirteyim. Milletvekilliği dönemimde görevden alma hiç yaşanmadı. Buna müsaade etmem. Bu tür olaylara kesinlikle karşıyım. İzin vermem” dedi. Özkoç’la telefon görüşmemin ardından CHP’yi yakından takip eden gazetemizin yayın koordinatörü Safa Polat’a Özkoç’un görevden almalara karşı olduğunu söyledim. Safa gülerek, “Müdürüm zaten görevden alma beklenmiyor. Yönetimin kendi içerisinde sorunlar yaşandığı konuşuluyor. Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Örgütü’nde 15 yönetim kurulu üyesinden 14’ünün ‘Kongreye gidilsin’ çağrısı yaparak imza verdiği, kalan son üye de imza atarsa yönetim düşecek. Parti olağanüstü kongreye gidecek” dedi. Bunu da dip not olarak aktarmış olalım. Anlayacağınız CHP’de işler biraz karışık gibi görünüyor.


MHP’de belirsizlik ortadan kalktı

MHP’de kongrelerin ne zaman yapılacağı ile ilgili soru işaretleri ortadan kalktı. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK toplantısında kongre kararı alındı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sakarya İl Teşkilatına gönderdiği genelgede Kongreler 17 Kasım 2014’te başlayacak ve 2015 yılı Şubat ayı sonuna kadar tamamlanacak.


Konuyla ilgili MHP Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül’le bir telefon görüşmesi yaptım. İl Başkanı Bülbül genel merkez tarafından kongrelerle ilgili bir genelgenin geldiğini doğruladı Bülbül, “Sayın Genel Başkanımız imzasıyla gönderilen genelge çerçevesinde hazırlıklarımıza başladık. Kongrelerimizi selamet içerisinde gerçekleştireceğiz. 2015 yılında yapılacak genel seçim öncesinde kongrelerimiz partimize daha da güç verecektir. MHP, Sakarya’da genel seçime güçlü kadrolarla girecek ve başarılı olacaktır” dedi.

Bu arada bir dip not: MHP’de kongrelerde ilçe başkanı seçilenler 2015 yılında yapılacak olan genel seçimde milletvekili adayı olamayacaklar. MHP kulislerinde en çok merak edilen Mevcut İl Başkanı Levent Bülbül’ün nasıl bir karar vereceği. Milletvekilliği adaylığını mı tercih edecek, yoksa yeniden il başkanı adayı mı olacak. Bülbül’e henüz erken olduğu için bu soruyu yöneltmedim. İlçe kongrelerinin başlamasıyla birlikte bu sorunun da cevabı belli olacaktır.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs