YHT'de Yerli İmza

Yüksek Hızlı Tren’de yerli 3D printer imzası var.
Editör Editör

TC Vagon Sanayi A.Ş (TÜVASAŞ), Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yazıcısını üreten LTS Teknoloji Grup ile ortak çalışma başlattı.

TÜVASAŞ üreteceği vagonların tasarım aşamasında Türkiye’nin ilk ve tek yerli 3 boyutlu yazıcısı TeTe 3D printerı üreten LTS Teknoloji Grup’un yazıcısını kullanacak.

LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam: “Bundan sonra tasarımı ve üretimi gerçekleştirilecek yüksek hızlı tren vagonlarında TeTe 3D Printerın da imzası olacak”

TC Vagon Sanayi A.Ş (TÜVASAŞ), Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yazıcısını üreten LTS Teknoloji Grup ile ortak çalışma başlattı. Bundan böyle TÜVASAŞ üreteceği vagonların yapım ve tasarım aşamasında Türkiye’nin ilk ve tek yerli 3 boyutlu yazıcısı TeTe 3D printerı üreten LTS Teknoloji Grup’un yazıcılarını kullanacak.
LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, Türkiye’nin ilk ve tek yerli vagon üreticisi olan TÜVASAŞ’ın, tasarım çalışmalarında gruplarının yüzde 100 yerli sermaye ile ürettiği TeTe 3D printerı kullanma kararı aldığını, TÜVASAŞ Genel Müdür Vekili Turgut Köksal’ın cihazın teslimi sonrası yerli üretim vagon maketini teşekkür plaketi olarak kendilerine hediye ettiğini bildirdi.
Talat Sam, Türkiye’de önemli başarılara imza atan TÜVASAŞ ile yaptıkları işbirliğinden dolayı büyük heyecan içinde olduklarını belirterek, “Kurum çalışanlarına TeTe 3D printer ile ilgili gerekli eğitimler verildi. Bundan sonra gerçekleştirilecek yüksek hızlı tren seferlerinde TeTe 3D printerın da imzası olacak. Yerli üretimin gücünü herkes görecek” dedi.

Dünyada çok sayıda sektörde 3D printerdan yararlanıldığının altını çizen Sam, mimari, endüstri hatta sağlık sektörlerinin bile 3D printer ile yeniliklere imza attığını ve geleceğin 3D printerlar tarafından şekilleneceğini söyledi. Talat Sam, Dünya çapında söz sahibi olan önemli bir ekonomi dergisi tarafından yapılan en yenilikçi ürün sıralamasında dünya genelinde İnovasyon yaratan şirketler arasında 20'nci olduklarını da anımsatarak, uzun süredir İnovasyon ve AR-GE çalışmaları yaptıklarını ve TeTe 3D printerın bu titiz çalışmaların sonucu ortaya çıktığını vurguladı.

Turgut Köksal ise, vagon plan ve tasarım aşamalarında TeTe 3D printerdan faydalanacaklarını belirterek, “yerli güçlerin buluşması” olarak tanımladığı bu işbirliğinin son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs