Yerli Oto Sakarya'da Yapılmalı!

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Yerli Oto’nun Sakarya’da üretilmesinin konuşulduğu günlerde konu ile ilgili açıklamalar yaptı.
Ali ARICI Ali ARICI

Yerli Otomotiv üretimi için Sakarya’da pek çok artı bulunduğunu belirten AK Parti Milletvekili Üstün “Lojistik ve istihdam konusunda Sakarya yatırıma en uygun il olmakla beraber arsa konusunda ise çözülmesi gereken bir durum var. Yatırımı yapacak olan Kamu değil özel sektör olduğu için de bu konuda çıkacak Babayiğitin bu konudaki düşüncesi önemli” dedi.

YERLİ OTO SAKARYA’DA ÜRETİLMELİ

Hükümet tarafından üretilmesi planlanan ve bir takvime bağlanan Yerli Otomotiv için Sakarya ciddi bir çalışma içerisinde. Yerli Otomotiv fabrikasının Sakarya’da kurulması için ortak hareket eden şehir dinamikleri sürekli çalışma yapıyor.

Bilindiği üzere 3 Ekim tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikir Işık Sakarya’ya gelerek beraberinde AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ile şehrin kuzey bölgesini havadan incelemişti.

Bakan Işık’ın yaptığı bu inceleme sonrasında otomotiv fabrikasının Sakarya’da kurulmasın yönünde olumlu izlenimler ile ayrılmasından soran şehirde oluşan bu hava her geçen gün artıyor.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’de MedyaRota.Com Genel Yayın Yönetmeni Ersin İBİL’e yaptığı açıklamada “İlimiz bu konuda bir çok artıyı sağlıyor. Biz bunu her platformda seslendiriyoruz. Ancak eğer ki olmazsa bu Sakarya için Dünyanın sonu değil. Sakarya Sanayide her geçen gün üzerine artılar koyan, her gün yeni OSB lerin açıldığı bir şehir.” dedi.

SÖZ HAKKI BABAYİĞİTİN

Üstün yaptığı açıklama da söz hakkının yatırım yapacak olan Babayiğit’te olduğunu belirterek “Üzerimize düşeni iktidar olarak ve iktidar partisinin milletvekilleri olarak elbette yapacağız. Burada tüm artı değerler var . Bu artı değerle ile birlikte arsa konusu biraz sıkıntılı. Sakarya’da kamunun elinde böyle bir arsa maalesef yok. Ancak yatırımcı ya burada bir OSB’nin yarısını bedelini ödeyerek kapatacak ya da uygun bir arsayı kendi imkanları ile alarak bu yatırımı yapacak. Bu konu Hükümetin değil yatırımcının ikna edilmesine bağlı.” şeklinde konuştu.

REALİST OLMALIYIZ. OLMAZSA DÜNYANIN SONU DEĞİL!

Üretimi yapacak olan Babayiğitin yapacağı çalışmalara Hükümetin destek olacağını söyleyen Üstün olaya ilk evvela yatırımcının kim olacağından başlamak gerektiğine işaret etti.

Üstün açıklamalarını “Yerli Oto meselesine ilk önce yatırıma kimin yapacağından bakmak, o açıdan incelemek lazım. Hükümet bu konuda diyor ki bu yatırımı bu üretimi kamu yapmasın, Özel sektör yapsın. Bu konuda hükümet olarak isteneler noktasında destek olayım, teşvik vereyim diyor. Buradan hareketle bu yatırım yapacak olan yatırımcı açısından değerlendirme yapmak gerekir. Yatırımcının düşüneceği ise olayın rantable olmasıdır. Nedir bunlar? Fabrikanın yapılacağı alan kolay ulaşılabilir olsun, O bölge de, kalifiye işçi bulabilelim, bunun da dışında da yatırım maliyeti düşünüldüğünde arsa maliyeti açısından bir avantajı olmalı. Tüm bu seçenekler göz önüne alındığında bunu neresi sağlıyorsa bu yatırım orada yapılır. Bu seçeneklerde arsa’nın dışında her şey bizim için çok olumlu. Ancak arsa konusunda böyle değil. Maalesef arsa konusunda bu bir rahatlığımız yok. İlimiz sınırları içerisinde kamu arazilerinde bu durum konusunda olumlu şeyler söyleyemiyoruz. Bu konuda ancak organize Sanayilerini nasıl açıyorsak bu şekilde bir çözüm olabilir. Ya da bu yatırımı yapacak olanlar arsayı kendileri alacaklar. Ya gelip bir organize sanayinin yarınsı kapatacak oranın masrafını bedelini ödeyecek ve yapacak. Diğer taraftan baktığımızda, lojistik konusunda bizim limanımız, kalifiye elemanımız pazara yakınlığından bakıldığında ve de burada yerli oto için hazır bir altyapı olması düşünüldüğünde biz en uygun İl’iz. Bunu her platformda dile getiriyoruz. Satso başkanımızda dile getiriyor. Ama tüm bunların en sonunda karar verecek olan kim diye sorarsanız, parayı verecek olan yatırımcıdır karar verecek olan. Bu yatırımcı da devlet değil bir özel kuruluş şahıs olacak. Söz hakkı burada onundur. Bakanlık burada kimsenin karakaşına kara gözüne karar vermez. Yatırımcı da doğal olarak Ekonomik menfaati varsa bunu yapar. Biz bunu söylüyoruz. Sakarya yatırım için idealdir diyoruz, buraya yatırım yapan kazanır diyoruz, kaybetmez diyoruz. Bunu Satso da söylüyor, siyasiler de söylüyor, Sakarya Üniversitesi de söylüyor. Ama sonunda bunu yapacak olan yatırımcı bir başka yere de karar verebilir. Yani bu noktada biraz da realist olmamız gerekir. Düşünelim ki örneğin Balıkesirli bir babayiğit çıktı. Adam çıktı kendi memleketine yapmak istedi. Ne yapacağız? Çok müdahale edemeyiz. Bunları tabi ki konuşabiliriz, Burayı önerebiliriz de. Ama sonuçta yapmazlarsa da Dünyanın sonu değil.” şeklinde sürdürdü.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TREYLER FABRİKASI FERİZLİ’DE

Sakarya’nın Sanayi geleceğinin sadece otomotiv fabrikasına endeksli olmadığını söyleyen Ayhan Sefer Üstün, Her alanda yatırımlar ile güçlenen OSB’lerin olduğu her gün yeni OSB’lerin açıldığı bir olduğumuz söyleyerek Türkiye’de en büyük treyler fabrikasının temelinin Ferizli’de atıldığını söyledi.

 Üstün Açıklamasının sonunda “Sakarya’mız bir fabrikaya endeksli bir sanayi bölgesi değil. Bizim bu alandaki yatırımlarımız artarak devam ediyor. Bölgede 10. OSB’yi yapıyoruz. Otomotiv burada olursa çok iyi, aliyyulala, başımız üstünde yeri var. Olmazsa da Sakarya’nın sonu değil. Biz burada gelen yatırımları artırmak istiyoruz. Gözden kaçan bir şey var. Mesela Türkiye’de ki en büyük Treyler Fabrikası burada yapılıyor. Temeli Ferizli’de atıldı. Bu treyler fabrikası tüm dünya ya üretim yapacak. Buda çok önemli. Otomotiv olmasa da bu sanayiler de çok önemli. “ dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs