Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Ne Fener, Ne Kartal Ne de Cimbom En Büyük Sakaryaspor

Dört büyükler diye tabir edilen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Galatasaray gibi yüz milyon dolarlık bütçelere sahip kulüpler ve Süper Lig Kulüplerinin bu sezon özellikle tribünlere gelen taraftar sayısında büyük düşüşler göze çarpıyor.

Süper Lig lideri Fenerbahçe’nin, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yaptığı maçları göz önüne alındığında bu sezon boyunca ortalama 39 bin 542 taraftar önünde oynadı. Turkcell Süper Ligi'nde Fenerbahçe'yi 26 bin 249 ortalama taraftar sayısıyla Beşiktaş izlerken, siyah beyazlılar bir maçta en fazla 33 bin taraftara ulaşabildi. Ligde en iyi üçüncü taraftar ortalamasına sahip takım ise Galatasaray. Sarı kırmızılılar, Ali Sami Yen'de ortalama 16 bin 307 futbolseveri ağırlarken, bir maçta en fazla taraftar sayısı ise 20 bin 750'de kaldı.

Süper ligin en az seyirciye oynayan takımı Çaykur Rizespor ise 8 bin 222 ortalama taraftarın desteğini arkasına alırken, bu sezon içinde en fazla 10 bin 200 taraftarını tribünde görebildi. Türkiye'de bu sezon içinde ortalama 14 bin 49 taraftar takımlarını desteklemek için stattaki yerlerini aldılar. Milli Takımımızın TT Arena'da son oynadığı Kazakistan maçında ise 27 bin 549 seyirci tribünlerde yerini aldı. Maça gelen seyircilerin sadece 17 bin 549’u maddi bir bedel ödeyerek maçı izlerken geriye kalan 10 bin izleyici ise karşılaşmayı bedelsiz seyretti. Bu 10 bin biletin, 6 bini sponsorlara dağıtıldı. 4 bin bilet ise davetiye adı altında servis edildi.

Süper Lig’in her ne kadar marka değerinden bahsedilse de tribünler bu sene adeta bomboş kaldı. Ancak Süper Lig takımlarının taraftar bulmakta zorlandığı, futbolunun marka değerinin tartışıldığı bu günlerde Sakaryasporumuz adeta yeniden küllerinden doğuyor.

3.Lig 3.grupta lider durumda bulunan ve şehrin büyük desteğini arkasına alan Sakaryaspor’un tribünleri her maç tıklım tıklım doluyor. Taraftarlar ve kulüp öyle bir bütünleşti ki, deplasmanlar bile full çekiyor. Sakaryaspor taraftarları bu hafta oynanan ve 3-0 kazanılan Erzin Belediyespor maçında tribünlere akın etti. Sakaryaspor – Erzin Belediyespor maçını 22.868 biletli taraftar takip etti ve neredeyse 5 bin kişi de dışarıda kaldı.

Sakaryaspor’un önceki iç saha maçları da farklı değildi. Sakaryaspor, Süper Ligin İkincisi Beşiktaş’a yakın sayıda taraftarı tribüne çekerken Süper Lig’in ikincisi Galatasaray’dan ise 6 bin fazla kişiye maçlarını oynuyor. Milli Takımımızın son Kazakistan maçında ki biletli izleyici sayısı dikkate alındığında Sakaryaspor maçlarını Milli Takıma göre 5 bin kişi fazlaya oynuyor. Sakaryaspor maçlarını izleyen taraftar sayısı bakımından, Süper Lig takımlarına da 9 bin fark atıyor.

Milli takım ve dört büyükler başta olmak üzere Süper Lig takımları büyük bir düşüş içindeler. Kötü futbol nedeniyle taraftarlar tribünleri terk ettiler. Bir zamanların Süper Ligin yenilmez armadasında yer alan, Türk futbolunun futbolcu fabrikası olan Sakaryaspor yaşadığı düşüşün ardından adeta küllerinden yeniden doğuyor. Şehir futbol takımıyla bütünleşirken taraftarları stat almıyor. Deplasmanlardaki seyirci kısıtlamasına rağmen stat dışında kalacağını bile bile binlerce taraftar maça geliyorlar. Futbol Sakarya’dan, Anadolu’dan doğuyor. Bravo Sakaryaspor taraftarlarına ve Tatangalara…

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs