Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

Başkan Toçoğlu ile Sakaryaspor, Şeker Fabrikası ve partisinin kongreleri üzerine kısa bir sohbet

Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu gazetemize ziyarette bulundu. Kendisiyle şehrin gündeminde olan önemli konular üzerine sohbet ettik. Başkan Toçooğlu sohbette ilk olarak geçtiğimiz hafta Sakaryaspor – Etismesgut maçı sonrası yaşanan olaylara değindi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Sakaryapsor kendi sahasında oynadığı karşılaşma sonrasında bazı kendini bilmez kişiler tarafından koltuklar kırılarak sahaya atılmıştı.

Toçoğlu “Sahamızda kesinlikle şiddet istemiyoruz. Bu tür kişiler kesinlikle maçlara gelmesinler. Sakaryaspor’a büzük zarar veriyorlar. Bunlara ceza verilmesi gerekir. Bu konuda sanıyorum bir süreç yaşanıyor. Sebebi ne olursa olsun, hiç kimsenin bu şeklide sorumsuzca davranmaya hakkı yoktur. Sakaryaspor’a verilen emek ve destekler, bu kişiler tarafından heba ediliyor. Bu kişilerin gerçek taraftarlarla yakından uzaktan ilgisi yok.

TATANGALAR’A TEŞEKKÜR

Sakaryaspor’un her zaman yanında olan Tatangalar’a ise teşekkür ediyorum. Onlar Sakaryaspor’a büyük destek veriyorlar. Takımlarını 90 dakika boyunca büyük bir olgunluk içerisinde destekliyorlar. Kendilerine sizin nezdinizde, bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek, Sakaryaspor konusuna nokta koydu.

Toçoğlu’nun bu sözlerinin altına imzamı atıyorum. Kim şampiyonluk yolunda Sakaryaspor’a destek yerine köstek oluyorsa, bu takımdan uzak dursun. Sakaryaspor’a kimsenin zarar vermeğe hakkı yoktur. Bu tür kişiler Sakaryaspor’a ihanet içindedirler. Tatanglar da bu tür kişilere engel olmalıdırlar.

“ŞEKER FABRİKASINININ BU ŞEKİLDE ÇALIŞMASINA MÜSAADE ETMİYECEĞİZ. KİMSENİN VATANDAŞIMIZI BU ŞEKLİDE RAHATSIZ ETMEYE HAKKI YOK”

Başkan Toçoğlu sohbetimizde konu döndü dolaştı bu kez de Şeker Fabrikası’na geldi. Bilindiği üzere Şeker Fabrikası çevresine son derece kötü koku salıyor.

Özellikle fabrika çevresinde oturan vatandaşlar kötü kokudan adeta bayılmış durumdalar.

Şikayetler hat safhada.

Başkan Toçoğlu Şeker Fabrikası yetkilileriyle geçen hafta bir görüşme yaptıklarını, koku sorunun giderilmemesi durumunda, fabrikanın bu şeklide çalışmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Toçoğlu yapılan görüşmede fabrika yetkililerinin kampanyanın bitmesine az bir zaman kaldığını, biter bitmez arıtma tesisi yaparak sorunu çözeceklerini söylediklerini de ifade etti.

AK PARTİ KONGRELERİ: BİZİM DAVAMIZDA POLEMİĞE YER YOK. BİREYSEL HIRSLARA KAPILAR KAPALI. BİZE DÜŞEN BU ANLAYIŞ İLE HAREKET ETMEKTİR.

Başkan Toçooğlu sohbette partisinin kongrelerine de değindi.

Bu zamana kadar kongre süreciyle ilgili ilk defa konuşan Başkan Toçoğlu lafı hiç dolandırmadan net bir şekilde, “AK Parti, kongrelerde tek aday konusunda bir karar almıştı ve süreç devam ediyor. Genel merkezin aldığı bu kararı devam ettirmek durumundayız. Herkes bu karara saygı duymalı” dedi.

Bilindiği üzere AK Parti’de ilçe başkan adayları istişare yöntemiyle belirleniyor. Ardından da kongreye tek listeyle gidiliyor. Ancak AK Parti’de 3 ilçe kongresinde genel merkezin gösterdiği adayların karşısına adaylar çıkmış, bunun sonucunda da kongreler iptal edilmişti. Toçoğlu kongrelerle ilgili önemli bir ayrıntıya daha dikkat çekti, “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve devletimizin tüm kurumları gerek Anadolu coğrafyasında, gerekse de bölgemizde büyük bir mücadele veriyor. Hükümetimiz böylesine bir mücadelenin içerisindeyken, bizim üzerimize düşen sadece kendi işimizi en iyi şekilde yapmak olmalıdır. Genel Merkezimiz ve Başbakanımıza karşı sorumluluğumuz, daha fazla yardımcı olmayı ve sorun çıkarmamayı gerektirir” diye bir nevi herkesin aklı selim davranması şeklinde önemli bir uyarıda bulundu.

Bu hafta Adapazarı ilçe kongresi var.

Ortada yine genel merkezin belirlediği adayın karşısında ikinci bir aday bulunuyor.

Bu şehrin abisinin ve partisinin görüşleri ortada.

Bakalım bu hafta sonu yapılacak olan Adapazarı İlçe kongresi genel merkezin ilkeleri doğrultusunda mı olacak, yoksa bireysel hırslar mı öne çıkacak?

#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs