Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

SEDAŞ’a Güle Güle denilmeli

Son kar yağışında ve -9 derece soğukta Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (SEDAŞ) Sakarya’nın merkez ilçeleri dâhil olmak üzere birçok yerleşim merkezine saatlerce, hatta Geyve, Pamukova ve Ferizli ile bazı köylerde olduğu gibi günlerce elektrik verememesi Sakaryalıyı artık çıldırttı. 31 Aralık günü yağan 3-5 cm’lik kar yağışında da aynı skandalları yaşamış ve yeni bir yıla karanlıkta girmiştik.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kar yağışlarında da SEDAŞ sınıfta kalmış yine Sakaryalı saatlerce ve bazı bölgelerde ise günlerce karanlıkta kalmıştı. SEDAŞ, Sakaryalıya yaşattığı skandallar sonrası ise ya özrü kabahatinden beter açıklamalar yaparak suçu Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) gibi kurumlara atmış ya da Sakarya’ya, İsveç’teki Alp Dağları gibi kar yağdığı söyleyerek sözde kahramanca mücadelesinden dem vurmuştu.

SEDAŞ kar yağışları dışında günlük yaşamda elektrik arızaları, sokak aydınlatmaları, sayaç değişimleri, yeni abone işlemleri ve gerilim düşüklükleri gibi konularda da Sakaryalıya sorunlar yaşatıyor ve hayatı felç ediyor. SEDAŞ hangi özre ve bahanenin arkasına sığınırsa sığınsın yaşanan elektrik kesintilerinin en önemli nedeni SEDAŞ’ın gerekli alt yapı yatırımlarını ve bakımları yapmaması, sorunlar karşısında kalıcı çözümler üretilip, hizmet kalitesinin arttırılmasından kaynaklanıyor.

AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu ve İl Başkan’ı Recep Uncuoğlu önceki yıllarda olduğu gibi SEDAŞ’ın yaşattığı rezaletler sonrası tepkilerini net ortaya koydular. Konuyu bir kez daha Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan’ı Taner Yıldız’a taşıdılar. Üstün, Toçoğlu ve Uncuoğlu’nun son tepkileri daha önceki tepkilerine oranla daha şiddetli. İl Başkan’ı Uncuoğlu’nun açıklamalarından konunun artık Başbakan Davutoğlu’na taşınacağını anlıyoruz. SEDAŞ’ın uyarılmasından öte SEDAŞ’ın lisansının iptal edilmesi gündem de.

SEDAŞ’a tepki siyasiler kadar vatandaştan ve STK’lardan da geliyor. Vatandaşlar ve STK’lar artık tepkilerini şikâyet ederek, yakınarak göstermek yerine SEDAŞ binaları önünde eylemler yapıyorlar. Sakarya Barosu ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası vatandaş ve esnaf mağdur edildiği için konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyorlar. Bu iki kuruluşa Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası’nın da eklenmesi muhtemel.

Kar tek Sakarya’da yağmıyor. 15 Milyonluk İstanbul’da elektrikler kesilmezken kar yağışının Sakarya’ya oranla kat ve kat daha fazla olduğu Karadeniz, İç Anadolu ve hatta Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da daha az kesinti yaşanırken Sakarya’da ki elektrik kesintileri artık kabul edilemez. Hiçbir bahane yaşanan skandalı açıklayamaz. SEDAŞ için artık deniz bitti.

SEDAŞ her ne kadar da özel bir şirket olsa da başarısızlıkları, işini iyi yapamaması ve işgüzarlıkları siyasi iktidarı etkiliyor. Son skandalın faturasını da halk, haklı olarak iktidara kesecek ve iktidarı eleştirecek. Yeni Sakarya’da artık siyasetin ve siyasetçinin kaderini kurumların ürettikleri hizmet kalitesi ve kriz zamanları bu kurum ve kuruluşların maksimum seviye de krizleri önleme yetenek ve performansları belirliyor. Bu gerçeğin farkında olan Üstün, Toçoğlu ve Uncuoğlu’nun konuyu Başbakan Davutoğlu’na taşıyacak olmaları iktidarın artık kimsenin gözünün yaşına bakacak ve mazeret dinleyecek halinin olmadığını gösteriyor. SEDAŞ için söyleyecek tek sözümüz ise yolcudur “Abbas bağlasan durmaz” sözü olacaktır.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs