Ömer Erdem niye aday adayı oldu?

AK Parti'den Sakarya Milletvekili aday adayı olan Ömer Erdem, bugün www.srtmedya.com ve SRT TV ortak canlı yayınında Güven Hasbaş'ın konuğu oldu.
Editör Editör


Ömer Erdem siyasete yeni girmiş birisi değil eskiden beri refah partisinden bu yana yani üniversiteden mezun olduktan hemen sonra siyasetle iştigal eden birisi. Hasbel kader Almanya’ya gitmiş bulunduk. Tabi orda da siyasetten geri kalmadık. Memleketimizi milletimizi düşünmekten hiçbir zaman geri durmadık. Bizim bu idealimiz belki imam hatip yıllarında bize verilmiş böyle bir ideal. Bir medeniyet sevdamız var . dolayısıyla bu sevdanın coğrafyanın yeniden  yükselişinin inandığımız değeri üstün tutarak siyasete gayret ediyoruz.

 

Niye Milletvekilliği yolunda yarışa girdiniz? Siz zaten Ankara Büyükşehirde danışmansınız. Partide belli bir çevreniz var. Oralarda yapmak varken niye vekil olmak?

Doğru tabi. Elbette ki siyaset sadece milletvekilliği olarak yapılmaz . başka kademelerde de yapılır. Ama az önce söylediğim gibi mesela diyelim ki belediye  başkanlığı düşünülmedi diye bir soruyu da düşünebiliriz.  Tabi ki takdir edersiniz ki belediye başkanlığı aslında doğru baktığımızda elinde bütçesi olan daha ciddi bir konumdur. Biz 20 yıl dışarıda kaldığımız için belediye başkanlığı biraz abes olabilir. Dolayısıyla öyle bir şeye  soyunmadım. Gerçi ben kendi ilçemde her seçime gelen her seçimde hatiplik yapan haddimizi aşarakta olsa netice itibariyle benim meclise olan bir sevdam var. 1920 de kurulan  o meclisin hayaliyle büyümüşüz.

 

Sakaryalı Ömer Erdem’e neden oy versin? 73 kişisiniz sizin ne farkınız var ki Ömer Erdem’e gidip destek olsunlar?

Doğru bir soru. Bir kere 20 yıl dışarıda kalmış birisi böyle bakıldığında. Mesela ben Sakarya için Sadece aday adayı konumundayım. Burada ülkenin partimizin yöneticilerimizin hükümetin programlarını aşarak böyle bir şey yapmak durumunda değiliz. Şu kadarını söylemeliyim ki Sakarya coğrafi konumu bakımından hem Ankara’ya hem İstanbul!a yakınlığı bakımından denizi olması bakımından çok ciddi bir yerde. Tabi geçmiş siyaset yapanlara sevgilerimi sunuyorum.  Buna rağmen Sakaryamızın çok daha iyi bir yerlerde olabileceğini düşünüyorum. Ben açıkçası hak ettiği kadar hizmet alamadığı kanaatindeyim. Bunu da biraz Sakaryamızı temsil edenlerin belki ülke genelinde çabalarının Sakarya’yı biraz ihmal etmelerine bağlıyorum.

 

Ömer Erdem’in Sakarya’ya dair hayalleri ne? İnsanlar Ömer Erdem talebini niye iletmeli?

Bizim şehrimiz deprem yaşamış bir şehir hemde ciddi depremler yaşamız bir şehir. Sakarya’da arazi bol sıkıntıda yok aslında. Sakarya pekala bizim medeniyetimize ait ortak değerlerin buluştuğu ama yatay bir mimariyle bir estetikle buluşturulup marka şehri haline getirilir. Ciddi manada bir işin çok düşünülüp yapılmasından yanayım. Biz bazı şeyleri tersini yapmışız.

 

Ömer Erdem Yeni Türkiye Söylemindeki Başkanlık Sistemi Hakkında Ne Düşünüyor?

  İlk olarak prensip olarak bizim inandığımız bu coğrafyanın çok güçlü öğretisi olduğuna inanıyorum. Biz her ne kadar AB’ye girmeyi hedef etsek bile ortak değerlerimize inanan biri olarak her medeniyetin iyisinden faydalanmak şartıyla kendi ülkemizin çıkarları doğrultusunda Başkanlık Sistemi ile yönetilebileceğine inanıyorum. Başkanlık Sistemi’ninde her hangi bir şekilde rejimden vazgeçmek ya da değişiklik şeklinde anlaşılmasından taraf değilim. Başkanlık Sisteminin tarafıyım.

 

Aday Adayı Erdem Çözüm Süreci Hakkında Ne Düşünüyor?

   Öyle çok iddialı sözler söylemek istemem ancak barış sürecinde maalesef bu kavga 30 yıllık değil. Bu süreçler AB ülkelerinde yaşandı. Bu proje milli birlik ve beraberlik projesi olarak başlatıldı. Ülkemizin bir takım kesimlerinde biz kardeşiz desek bile bizimle aynı şeyleri düşünmeyenler olabilir ama buna rağmen yaşayabiliriz. Kardeşlik projesi olmasa ortak yaşam projesi olabilir. Türkler ve Kürtler bu topraklarda çok eskidir. Bu konuda siyasi irade gereklidir. Bu irade sayesinde bu ülkede artık kavga olmayacak. 30 yıl boyunca yaşanan algı yüzünden biraz zamana ihtiyaç var ancak olumsuz olacağını sanıyorum. Bu ülkede algı operasyonu hep yaşandı. Gezi ve 17-25 Aralık süreçleri de bunlara örnektir.

 

İç Güvenlik Paketinin Durumu Ne Olacak?

  Bizim maalesef muhaletimiz maalesef AK Parti ne yaparsa yanlış bakışı var ancak doğrusu budur deseler vatandaş dinleyecek, biz dinleyeceğiz. Danışmanları ve ekipleri bu projeleri bu bakış açılarını yapacak insanlar değil. Muhalefet güçlü olursa iktidarda güçlü olur. Bizim kapımızda herkese yer var.  Muhalefetten gelecek iyi projelere de yer var. Keşke bizi daha iyi çalıştırmak için bir muhalefetimiz olsa. Biz muhalefeti görmüyoruz ki? Hiç görmedik ki? Bir şeyler yapsalar medya bunu illa ki görür.

 

Ömer Erdem Listenin Neresinde Yer Alır?

Şuan listede nerede olduğumdan en ufak bir fikrim dahi yok. Olmayan bir şeyi de icat edemem. Herhangi bir yerden söz veya garanti almış durumum yok. Tabi ki çabalarım var ama şu sıradayım gibi deme lüksüm yok şuanda. Bir süreç var bunu il başkanımızda söylüyor, genel merkezimizde söylüyor.

 

7-0 Hakkında Düşünceleri Neler?

  Siyasetin matematiği farklı. Zamanında cami kürsülerini çıktığım olurdu. Kürsülerde söylerdim. İslam’da zekat vardır İslam’ın temel ilkelerinden birisi. 40’ta 1’i verirseniz normalde 39 kalması lazım. Zekâ kelimesinin Türkçe karşılığı artmaktır. Verirsen artar anlamına geliyor. Ülkenin barajı ve ilin barajı var. Hangi parti ne kadar gayret verecek   bilinmiyor? Dürüst olmak gerekirse hedefimiz 7-0’dır. Daha önce 17-0 başarıldıysa 7-0 da olabilir. Bu bir hayal değil. Takdir edersiniz ki başarımız sayesinde siyaset kulislerine yön veriyoruz.

 

AK Parti Özgürlükler ve Demokrasi Düşüncesiyle Başa Geldi. Hala O Noktada Mı?

  Ak Partimizin gerek kurucu genel başkanı gerekse şimdiki genel başkanı bir samimiyet ve inançla adım atıyorlar. Bunu insanlık değeri olarak kabul ediyoruz. Geçmişte bu ülkenin neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Geyve’de babam kafasında fes var diye atölyesinden alınıp götürüldü. 28 Şubattaki zulmü unutmadık. Avrupa’ya binlerce gencimiz öğrenim görmeye geldi. Biz bunları yaşadık ve savunucuları olarak iktidara geldik. Bugün demokrasi var, herkes hak ettiğini yaşıyor ve düşündüğünü söylüyor. Biz toplum olarak biraz çabuk unutuyoruz. Özellikle Gezi Olaylarında polisimizin vesayeti hakkında tekrar gözden geçirdik ve bunları aşacağız. Zamanla çok daha özgür ve dünyanın 5’ten daha büyük olduğunu ispatlayacağız.

 

  Liste Nasıl Şekillenecek? Bölge Opsiyonları Mı Düşünülür?

  Ben AK Parti’nin coğrafyaya önem vereceğine inanıyorum. Yüzdelik kesim ne kadar etkiler bilemem ancak ben halkın içersinden biri olduğum için Sakaryalı Hemşerilerime vaadim ulaşılabilir bir vekil olacağım. Ben memleketimize hizmet etmiş olanlara her zaman teşekkür ettim yine ediyorum. Daha fazla ulaşılabilir ve halkın ayağına gelecek vekil olacağım. Asıl olan millettir, benim peşimden gelmeyecek vatandaş, ben gideceğim. Çok üst perdeden vaatlerde bulunmayacağım, yapabileceğim şeyleri vaat ediyorum.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs