Hamilelikte Egzersiz

Hamilelikte egzersiz çok faydalıdır ancak her gebenin egzersize başlamadan önce doktoruna bir sakıncası var mı diye danışması gerekir.
Editör Editör

Geyve METAL (Anadolu Sağlık Meslek Lisesi) Hemşirelik bölümü öğrencileri Kadın Sağlığı ve Hastalıkları dersinde uygulamalı eğitim yapıyor. Ders öğretmeni Zülal Orhan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Gebeliğinize özel riskli bir durum yoksa doktorunuz egzersiz yapmanıza izin verecektir. Genellikle 3. ay bittikten sonra egzersizlere başlanılması önerilir.


Gebelikte egzersiz ve sporun faydaları:
- Bel ve sırt ağrılarını azaltır.

- Uyku problemini azaltır.

- Anne adayının hem fiziksel hem psikolojik olarak kendisini daha iyi hissetmesini sağlar.

- Gebelikteki duruş ve vücut şekil bozukluklarını azaltır.

- Normal doğumu kolaylaştırır, kısaltır, sancıyı azaltır.
- Doğum sonrasında anne vücudunun daha kolay toparlanmasını sağlar.


Gebelikte egzersiz düzenli olarak yapılmalıdır. Ara vermek, bazen yapıp bazen yapmamak faydalı olmadığı gibi zararlı da olabilir. Bu nedenle her gün düzenli olarak egzersiz yapılmalıdır.

Egzersiz, asla kilo vermek veya almayı engellemek değildir. Egzersiz yaparken uygun beslenmenize dikkat ettiğinizde her gebe gibi normal şekilde kilo alırsınız. Zaten gebelikte kilo almayı engelleyecek kadar ağır ve uzun egzersizler önerilmemektedir. Egzersiz aşırı uzun ve sizi nefes nefese bırakacak kadar ağır olmamalıdır. 


Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs