Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Davutoğlu’nun Sakarya Hedefi yüzde 75

AK Parti Genel Başkan’ı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çıtasını Türkiye genelinde yüzde 55’e çıkartırken il başarılarını da son Cumhurbaşkanlığı Halk Oylaması’nda alınan oyun 5 puan üstü olarak ilan etti.

Davutoğlu Erzurum’da başladığı seçim kampanyasında Cumhurbaşkanlığı Halk Oylamasında yüzde 68.80 oy çıkartan Erzurum’da yüzde 75, yüzde 69.9 oy çıkartan Sivas’ta yüzde 75, yüzde 80.2 oy çıkartan Bayburt’ta yüzde 85 ve yüzde 75.6 oy çıkartan Gümüşhane’de ise yüzde 80 oy almayı hedef olarak koydu.

AK Parti Sakarya’da Cumhurbaşkanlığı Halk Oylaması’nda yüzde 69.8 oy almıştı. Davutoğlu’nun Sakarya’dan beklentisi azami yüzde 75 oy çıkartılması.

Bu oy oranı altında ki bir sonuç Sakarya’da başarı sayılmayacak.

Başarı çıtası yüzde 75. Her dört Sakaryalının 3’nün oyunu almak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu’nun son açıkladığı ankete göre AK Parti Sakarya’da yüzde 63.7 oy oranına sahip.

Bu oran bu gün bir seçim olsa AK Parti’nin Sakarya’da 6-1 yapacağını gösteriyor.

Milletvekili Adayları Aile ve Sosyal Politikalar Bakan’ı Ayşenur İslam, Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, Ali İnci ve Recep Hacıeypoğlu için başarı 6-1 yapmak değil. Başarı 7. sıra adayı Bilgehan Doğru’yu da TBMM’ye taşımak olacaktır.

Seçim sürecinin kızışması, AK Parti’nin bütün toplarını sahaya sürmesi ve Davutoğlu’nın 27 Mayıs’ta yapacağı mitingde ki coşkuyla bu oranın yüzde 70’leri geçeceği tahmin ediliyor.

AK Parti’nin Sakarya’da ki aktörleri, milletvekili adayları ve teşkilatları Davutoğlu’nun koyduğu yüzde 75 oy hedefine ulaşmak için mevcut çalışmalarını artırmak durumundalar.

Yüzde 75 oy oranı yakalanmayacak bir oy oranı değil.

Çalışmalarda 30 Mart Yerel Seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin biraz üstüne çıkılması bu oranı getirir.

30 Mart Yerel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Halk Oylamasında olduğu gibi kampanyanın öncüsü şehrin ve partinin abisi Başkan Toçoğlu ve Bakan İslam olmalıdır.

Başkan Toçoğlu 30 Mart yerel seçimlerinde ilçeler, büyük mahalle ve köylerde 100’e yakın miting yapmıştı.

Başkan Toçoğlu ve Bakan İslam öncülüğünde Sakarya’nın bütün ilçeleri, büyük mahalle ve köylerinde mevcut milletvekilleri, milletvekili adayları, belediye başkanları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’in de katılacağı büyük mitingler yapılmalı.

Başbakan Davutoğlu 43 güne 72 miting sığdırırken Sakarya’da 40 günde 100-150 miting yapılması zor olmasa gerek.

AK Parti’nin 5. sıra milletvekili adayı Ali İnci farklı ve coşkulu kampanyası ile dikkat çekiyor. Diğer adaylarda kampanya hacimlerini İnci’nin çıtasına taşımaları gerekir.

30 Mart Yerel Seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Sakarya’da ki en önemli kahramanları kadın kolları ve Başkanları Zehra Hatipoğlu olmuştu.

Hatioğlu ve kadın kolları bütün Sakarya’yı mutlaka karış karış gezeceklerdir. Fakat bu sefer her kapıyı en az iki kez arşınlamalıdırlar.

İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ve ekibi, ilçe ve mahalle çalışmalarının yanı sıra 90 bin oy kullanılacak olan Sakarya Üniversitesi üzerinde de çalışmalarını arttırmaları da gerekir.

3. Dönem uygulaması nedeniyle milletvekili adayı olamayan Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik ve Şaban Dişli ile aday gösterilmemesine rağmen hemen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı yapılarak onurize edilen Çiğdem Erdoğan Atabek sanki kendileri milletvekili adayıymış gibi çalışmaları gerekir.

Bütün belediye başkanları, ilçe başkanları ve belediye meclis üyelerinin de topa girmeleri gerekir.

Bu tür bir çalışma ve kampanya sonrası AK Parti’nin Sakarya’da yüzde 75 oy alarak 7-0 yapması zor değil.

Böyle bir başarıda AK Parti milletvekili adayları Bakan Ayşenur İslam, Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, Ali İnci, Recep Hacıeyüpoğlu ve Bilgehan Doğru kadar Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Şaban Dişli, 16 belediye başkanı, İl Başkan’ı Fevzi Kılıç, ilçe başkan ve yönetimleri, kadın ve gençlik kolları da kazanmış olur.

Sakarya ve Türkiye kadar Ümmet’te kazanmış olacak.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs