Şentop: 'Sakarya’daki Hedefimiz 7-0'

Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, “Bugün Sakarya’da bazı programlara katıldım ve teşkilatımızın heyecan ve azmine şahit oldum. Bu tabloyu görünce 7 Haziran seçimleri için Sakarya’da 7’de 7 yapma konusunda kararlılığımızın çok güçlü olduğuna şahit oldum. Sakarya’daki hedefimiz 7’de 7” diye konuştu.
Editör Editör

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz ve İl Başkanı Fevzi Kılıç’ın da hazır bulunduğu ziyarette açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sayın Başkanımız yoğun programı arasında bugün şehrimizi ziyaret etti. Sayın Mustafa Şentop’u belediyemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduk. AK Parti ailesi olarak 7 Haziran seçimlerine büyük bir ciddiyetle hazırlanmaktayız. İnşallah Sayın Başkanımızın da ifade etmiş olduğu gibi 7-0 yapmak için ciddiyetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yeni Anayasa ve Başkanlık


Gerçekleştirilen ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Şentop, “Genel Secimler sürecinde önemli vurgularımız Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemidir. Yeni Anaya konusundaki ısrarımızı daha önce 12 Haziran’da 2011 seçimleri öncesinde de ortaya koymuştuk. Ve gelişmeleri de kamuoyu takip etti. Uzlaşma Komisyonu çalışmalarını 25 aydır devam eden çalışmalar neticesinde ortaya bir sonuç çıkmadı. Genel Seçimlerde Yeni Anayasa konusunda ve içerisinde Başkanlık Sistemi konusunda ısrarlıyız. Seçim Beyannamemizde var” diye konuştu.

Niçin Yeni Anayasa


Yeni anayasa konusunda köklü bir çözümden yana olduklarını da belirten Şentop, “Anayasa değişikliği demiyoruz, yeni Anayasa diyoruz. Zamanında birçok kez anayasa değişikleri yapılmış. Türkiye’nin anayasa ile ilgili sorunu bitmemiş, çözülmemiştir. Türkiye’de hala anayasa tartışmaları yapıyoruz. Anayasada yüzde 60-70 hüküm bazında değişiklik yapılmış. Anayasa ile ilgili sorunumuz anayasanın maddeleri ile ilgili değildir. Anayasanın zihniyeti ve paradigması ile ilgili sorun var. Bu paradigmanın değişmesi lazım. Anayasadaki paradigma vesayetçi bir paradigmadır. Darbecilerin, bürokratik oligarşinin kendilerine siyasi bir zemin olsun diye tasarladıkları bir paradigma. Yeni anayasa yeni paradigmayla, yeni bir zihinle, anlayışla yazılacak, gücünü milletten alan ve milletin seçtiklerinin yapacağı bir anayasa olacağı için önem taşımaktadır” dedi.

Başkanlık Sistemi


Mustafa Şentop, “Başkanlık sistemi millet iradesinin devlet yönetimine daha fazla yansımasına imkân veren bir sistemdir. Devlet yönetimiyle ilgili bazı sorunlar yaşanmaktadır. Bu nedenle devlet yönetiminde bazı yeniliklere gitmek zorundayız. Başkanlık sistemi Türkiye’yi güçlendirecek bir sistemdir. Bu sistemde hükümetlerde bir istikrar yok çünkü koalisyonlar üretiyor. Güçlü ve istikrarlı hükümet oluşturma konusunda bu sistemde zorluklar yaşanıyor. Geçmiş yıllarda bunların örneklerini Türkiye’de gördük. Siyasi partiler hükümet kuramıyorlardı. Milletvekili transferleriyle, koalisyonlarla hükümet kurmaya çalışılmıştı. Bunların nasıl sorunlar doğurduğunu hatırlayalım. Darbeci, vesayetçi anlayışta bu sistemin zaaflarından yararlanarak hükümet düşürmüş, kendilerine göre hükümetler kurmuşlardı” diye konuştu.

Mücadele Devam Edecek


Bu süreçte paralel yapıyla mücadelenin devam edeceğine de vurgu yapan Şentop, “Bunlarla ilgili birçok yeni dosya çıkıyor. Yeni dosyalar çıktıkça diğer yandan operasyonlar yapılıyor. Soruşturmalar devam ettikçe bunlarda devam edebilir 2010 başlarından itibaren yargıdaki ve özellikle istihbarattaki bu paralel yapılanmaya yakın olan kişilerin her konuyla ilgili, alakalı alakasız herkesi dinlediklerini görüyoruz. Bu konuda Türkiye’de ciddi bir temizliğe ihtiyaç var. Soruşturmalar devam ettikçe bu kişilerin yakalanacağını, sorgulanacağını, düşünüyorum” dedi.

Sakarya’nın Teveccühüne İnanıyoruz


Sakarya’daki seçim sürecini değerlendirerek konuşmasını tamamlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, “Sakarya’daki hedefimiz 7’de 7’dir. AK Parti olarak inşallah Sakarya’daki milletvekillerin tamamını alacağız. Sakarya’daki teveccüh bunu gösteriyor. Bugün Geyve’de kadın kollarımızın düzenlediği programa katıldık. Oradaki coşkuyu, heyecanı görünce, kadınlarımızın azmini ve inanmışlığını görünce bu konudaki kararlılığımızın çok güçlü olduğuna şahit oldum. Bu konuda bir tereddüdümüz yok. Milletimiz yeni Anayasayı yapacak milletvekili sayısını meclise taşıyacak. Bu konuda Sakaryalıların da tam destek vereceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.  


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs