Milli İttifak Genel Başkanları Kent Meydanı'nda konuştu

Saat 17.00'de başlayan mitingde ilk olarak Saadet Partisi İl Başkanı Osman Ünlü ile Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Burhan Aygün konuştu.
Editör Editör

İki il başkanının ardından Milli İttifak Adayları Suat Çillioğlu, Eyüp Yıldırım ve İsmet Aksoy Kent Meydanını dolduran partililere hitap etti. 

 

Kürsüye ilk gelen Genel Başkan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici oldu. 

 

Destici'nin ardından da Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Sakaryalılara hitap etti. 

 

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde 'Milli İttifak' BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Adapazarı Kent meydanında seslendi. İlk söz alan BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci Mısır'da idam kararı verilen Cumhurbaşkanı Mursi konusunda konuşurken  miting alanını dolduranların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yuhalamaları üzerine 'Cumhurbaşkanını yuhalamak yok' diye engelledi


MİLLİ İTTİFAKI ENGELLEYEMECEKSİN

 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak daha önce 17'de yapılacağı açıklanan 'Sakarya Mitinğine' yaklaşık bir saatlik gecikmeyle geldiler. Kent Meydanını dolduran kalabalığa seslenen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici 'Baraja yıktık iktidara gidiyoruz' Allahın izniyle. Bu meydanlar barajların yıkıldığının göstergesidir.Buradaki onbinler'diye şunları söyledi.

  ''Barajları yıktığımızın göstergesi cumhurbaşkanıdır. Milli İttifak çıktı Sayın Cumhurbaşkanı meydanlara çıktı. Oysa 7 Nisan'da meydanlara çıkmayacağını söylüyordu Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum Her gün bir ile değil beşine de gitsen milli ittifakı engelleyemeyeceksin. Bakın Sayın Cumhurbaskanı. Mısırımızın eski cumhurbaşkanı Mursi üzülme Allah bizimledir. İnşallah bu meydanların duası senin ve tüm müslümanların kurtulmasını vesile olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı sizin makam istismar makamı değildir. Sizin makamınızın milleti kandırarak duygularıyla oynayarak iktidar partisine oy istediğiniz makam değildir. Sizin makamınız gereği adil tarafsız, her vatandaşın yanında olmakttır. Eğer Mursi kardeşize gerçekten sahip çıkmak istiyorsan  milletin parasıyla aldığın 500 milyon liralık uçağa bineceksin. İktidar partisine oy toplama isini bitireceksin. O uçağı millet için kullanacaksın.. Siz uçağı bineceksin dostun Putine gideceksin. Kırım ihlak edildi tek cümle etmedin. Simdi sen gideceksin onun diyeceksin ki Mursi'ye vereceksin idamı tanıma..

 

 Bu sözler üzerine meydanı dolduranlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yuhalamak isteyince Destici ''Cumhurbaşkanını yuhalamak yok.'diye miting alanını dolduran partililere engel oldu.

 

Destici daha sonra Mısır Cumhurbaşkanı Mursi konusunda sözlerini şöyle sürdürdü

''Papaya da gideceksiniz. Bu idamın durdurulması iççin açıklama yap diyeceksin. Merkel'e gidip idamı durduracaksın. Bu idamı durdurmadan Türkiye'ye dönmeyeceksin. Eğer bunu yaparsan bizde seni Türkiye'de büyük cosku ile karşılayacağız'

 

İSTİSMAR SUÇLAMASI

Destici '  İstismarcılara sesleniyorum.' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü

''28 şubatta tankların karsısına dikilen bizleriz 27 Nisanda e muhtıra verildiğinde karsı çıkanda biziz. Ama siz istismar ettiniz. Bu nedenle bu seçimde istismarcıları ayıracak ona göre oy kullanacaksınız. Hem çalan hem yalan olmaz. Yalanla iman bir arada bulunmaz. Bize lazım olan başkanlık değil. Ahlak adalet ve tevazu. Parayla pulla satın alınmaz. Allahın izniyle durmayacağız. Milli iktidarı kurana kadar durmayacağız. Bu bir başlangıç Allahın izniyle sonunu da getireceğiz.'

 

BU HÜKÜMET ÇOK BAŞARISIZ

Destici  sözlerine şöyle devam etti:

'Bir teyzemiz diyor ki 'Bu iktidar partisi daha önce buraya geldi. Söz verdiler, ama sözünde durmadılar. Sizler de öyle mi olacaksınız?' diyor. Allah şahit olsun ki biz inanmadığımız yapamayacağımız hiç bir şeyi söylemedik söylemeyecegiz ve neyi söylediysek yapacağız Allah'ın izniyle. Sakaryalı kardeşlerim bakın sadece dış politika değil, bu hukümet çok başarısız en başarısız olduğu dış politika ama  içeriye baktığımız zaman neyin sözünü vermişlerse o annemizin teyzemizin dediği gibi hiçbir vaatleri yerine getirmediler.İşsizliği yok ettiler mi? Tam tersine işsizlik zirve yaptı.Yoksulluğu bitireceğiz dediler bitti mi? Yasakları kaldıracağız dediler kaldırdılar mı? Peki en önemli soru yolsuzlukları bitireceğiz dediler bitirdiler mi? Bakın en iyisi bir demokrasi anayasa yapacağız dediler yaptılar mı? Adil bir yargı sistemi getireceğiz dediler getirdiler mi?

 

KANAL İSTANBUL ELEŞTİRİSİ

Destici ''2011 seçimleri oldu ve bütün siyasi partiler seçim beyanlarını açıkladılar.AKP iktidar oldu o dönemde neyin sözünü vermişte yapmış.' diyeres sözlerini şöyle sürdürdü.

 

 ''Ben burdan soruyorum.Önceden Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren kardeşlerime soruyorum.Yeni anayasa dedi, yaptı mı? Adil yargı dedi yaptı mı? Yolsuzluğu bitireceğim dedi bitirdi mi? 100 BİN  kişiye 100 liraya ev vereceğim dedi verdi mi? Yeni evlenenlere ev vereceğim dedi verdi mi? Kanal İstanbul dedi yaptı mı? Peki sizin buradaki Sakarya, Karasu tren yolu yaptı mı? Sakarya'ya fabrika yaptı mı?İşsizliği sona erdirmek için yatırım yaptı mı? Hiç birisini yapmadı.Ama haksızlık yapmayalım yaptıkları da var. Ne demiş mesela 2011 beyannamesinde demiş ki susuz belde bırakmayacağız dedi.Kaldı mı? Kalmadı çünkü beldeleri kapattı.Sakarya:'da belde var mı? AKP iktidarını tebrik ediyorum.Beldeleri kapatarak susuzluk olayını bitirdi. Peki bir şey daha yapmışlar demişler ki 10 tane dünya markası oluşturacağız, bizde dünya markası diyince önemli şeyler sandık.Peki ne yaptılar 1. markaları kaçak saray.2. marka ayetli pasta bakın kuran-ı kerim ayeti kelimelerle istismar edildi.3. markaları bakara makara diyen bakanları. Ama hiç bir marka üretime geçirmediler.

 

2002 yılında millet anayasayı değiştirecek çoğunluk verdi değiştirdiler mi? 2007 referandum yoluyla yapmaya çalıştılar yaptılar mı? Peki şimdi neden inanalım yeni anayasa diyorlar neden inanalım.Onların yeni anayasa dedikleri ile müzakere ve pazarlık sürecinde birlikte anlaştıkları başkanlık sistemini getiren anayasadır.

Daha sonra konuşma yapan  Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise ''Davasına bağlı imanlı gençler sayesinde asılmaz denen gençler sayesinde asılmaz denilen dağlar aşılmazdı. Gençlerle 7 Haziranda önümüze konulan barajlar aşılacaktır.'dedi

 

  Hükümeti dış politika yüzünden eleştiren Kamalak ' Meydanlarda Rabia işareti yapmakta güçlü Türkiye kurulamaz. Sen ipten adam alabiliyormusunuz onu söyle, ondan haber ver. Erbakan gibi bir mektupta zindanlardan adam çıkartabiliyormusun ondan haber var.  Güçlü Türkiye saray yapmakla olmaz. Saraylar tarih boyunca çöküşün göstergesi olmuştur. Ekonomin ne kadar değerliyse sözünde o kadar geçerlidir. Şimdi miting meydanlarında süslü kelimelerle insanları kandırmaya calışıyorlar. Yeni Türkiye'yi kuracaklarmış. Ben yeni Türkiye'yi kısık sesle haykırıyorum. Yeni Türkiye'yi yalılara taşınanlar değil milletin değerlerine sahip çıkanlar kurabilir. Dürüst şeffaf şaibesizler kurabilir. 

 

CHP'YE KOPYACILIK SUÇLAMASI 

Kamalak CHP'nin seçim beyannamesinde yer alan çalışana yılda iki maaş ikramiye sözüyle ilgili olarak ''Cumhuriyet Halk Partisi ne diyor yaşanacak Türkiye.,., Bizim 40 yıldır söylediğimizi almış kopya etmiş. Bu işler böyle kopya çekmekle olmaz.Bu işleri yapmak için aşk lazım şuur iman lazım. Bakın size ne göstereceğim CHP'nin bizden çektiği kopya bu kadar mı? bu belgenin 27 Şubat 2001. Bundan tam 14 yıl önce TBMM'ye bir kanun teklifi vermişler. Memur isçi bağkur emeklilerine yılda 2 defa bayram ikramiyesi verilmesi için kanun teklifi ilişikte sunulmuştur.14 yıl önce  bu teklifi  biz sunmuştuk. Bizim bu teklifimizi medya sansürlüyor.  

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs